Zemiaková panvička s roztápajúcou sa mozzarellou a vajíčkom
Výživové Hodnoty:
1 porcií / ks
30 minút
1 porcia obsahuje:
399 kcal
39 g sacharidov
13 g tuku
28 g bielkovín
Popis:
Niekedy je jednoduchosť najlepšia, ako v živote tak aj v receptoch. ;)
Rýchle a jednoduché jedlo, ktoré pripravíte behom niekoľko minút, použijete jednu panvicu a nezašpiníte taniere! Je chutné, zdravé, komfortné a navyše aj lacné.
Namiesto normálnych zemiakov môžete použiť aj sladké zemiaky (batáty), vrch taktiež môžete obohatiť ešte o nejakú zeleninu či hríby.
Výsledok sú krehké a mäkké zemiaky s roztápajúcou sa mozzarellou a vajíčkom! :)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1
ČL
olivový olej
250
g
zemiaky
1
ks
vajce
-
-
hrsť čerstvej bazalky
-
-
mletá červená paprika
1/2
balenia (60g)
nastrúhaná mozzarella light
Postup:
Zemiak som si očistila, nakrájala na cca 0,5 mm hrubé kolieska a dala uvariť do mierne osolenej vody. Keď bom zemiak uvarený, na panvici som si rozohriala olivový olej, pridala kolieska zemiakov, korenie, mletú papriku, soľ a mierne zemiaky opiekla (medzi zemiakmi by mali byť menšie medzere). Následne som na zemiaky rozbila vajce, posypala strúhanou mozzarellou a pod pokrievkou opekala, dokiaľ sa syr neroztiekol a vajce nebolo hotové podľa potreby. Nakoniec som dozdobila bazalkou.
Dobrú chuť. 🙂