Zemiaková panvička s roztápajúcou sa mozzarellou a vajíčkom
Info:
Úvod:
Niekedy je jednoduchosť najlepšia, ako v živote tak aj v receptoch. 😉
Rýchle a jednoduché jedlo, ktoré pripravíte behom niekoľko minút, použijete jednu panvicu a nezašpiníte taniere! Je chutné, zdravé, komfortné a navyše aj lacné.
Namiesto normálnych zemiakov môžete použiť aj sladké zemiaky (batáty), vrch taktiež môžete obohatiť ešte o nejakú zeleninu či hríby.
Výsledok sú krehké a mäkké zemiaky s roztápajúcou sa mozzarellou a vajíčkom! 🙂
Suroviny:
Postup:
Zemiak som si očistila, nakrájala na cca 0,5 mm hrubé kolieska a dala uvariť do mierne osolenej vody. Keď bom zemiak uvarený, na panvici som si rozohriala olivový olej, pridala kolieska zemiakov, korenie, mletú papriku, soľ a mierne zemiaky opiekla (medzi zemiakmi by mali byť menšie medzere). Následne som na zemiaky rozbila vajce, posypala strúhanou mozzarellou a pod pokrievkou opekala, dokiaľ sa syr neroztiekol a vajce nebolo hotové podľa potreby. Nakoniec som dozdobila bazalkou.
Dobrú chuť. 🙂