Medovo-sezamové kuracie prsia so zeleninou

Info:

3 porcie
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 25 minút
Príprava spolu: 40 minút
1 porcia (170g) obsahuje:
341 kcal
Sacharidy: 36 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 35 g

Úvod:

Jednoduché, ale zato elegantné jedlo s medovo-sezamovou omáčkou a restovanou zeleninou. Ponúka kombináciu sladkej, slanej, citrusovej a pikantnej chuti naraz! 😉 Rýchly a chutný recept pre zaneprázdnené dni v týždni.
Ak zvolíte prílohu, tak určite siahnite po basmati ryži, ak recept budete priravovať na večeru, tak určite zvoľte čerstvý listový šalát. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● med/javorový sirup/agave - 1/4 - 1/3 šálky -
● mleté čierne korenie - - - -
● vaječný bielok - 1 ks -
● mleté chilli - - - -
● citrónová šťava - 1/2 - 1 PL -
● najemno nakrájaná cibuľa - 1 ks -
● olivový olej - - - -
● mletá červená paprika - - - -
● opražené sezamové semienka nasucho - 2 PL -
● čerstvý hrášok - 1/3 šálky -
● červená paprika - 1/2 ks -
● zemiakový škrob - 2 PL -
● sójová omáčka - 1/2 - 1 PL -
● kuracie prsia nakrájané na kocky - 300 g -
● zelená paprika - 1 ks -
● zmes korenia na kuracie mäso - - - -
● granulovaný cesnak - - - -

Postup:

V miske som si zmiešala med, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, sezamové seminka a dala bokom.
Kuracie prsia som si nakrájala na menšie kocky a v miske ich dochutila soľou, čiernym korením, červenou paprikou, zmesou korenia na kuracie prsia, mletým chilli a cesnakom. Vedľa v ďalšej miske som si zmiešala vaježný bielok so škrobom a vymiešala dohladka. V tejto zmesi som obalila kuracie prsia a dala tiež nachvíľu bokom. Potom som si nakrájala cibuľu a papriky na tenké pásiky.
Na panvici som si rozohriala olivový olej, pridala kuracie prsia a opiekla cca 5-7 minút dozlatista. Potom som primiešala zeleninu spolu s medovo-sezamovou omáčkou. Miešala som na miernom plameni cca 15 minút, dokiaľ kuracie prsia neboli hotové a omáčka mierne hustá.

Podávame. Dobrú chuť.