Pečená bravčová panenka preliata ríbezľovou omáčkou
Info:
Úvod:
Bravčové mäso, kuracie či hovädzie-nezáleží na tom, pretože omáčka je tá, ktorá tu hviezdi. 😉 Mäsu dodáva jedinečnú chuť, sladkosť a harmóniu. Aj vy ste fanúšikom sladko-slanej chuti? 🙂
Suroviny:
Postup:
Bravčová panenka- Mäso som odblanila, umyla a vysušila v čistej utierke. Poliala olivovým olejom, osolila, posypala čiernym korením a sušeným rozmarínom. Na panvici som si rozohriala trochu masla a panenku sprudka opiekla z každej strany. Opečenú panenku som zabalila do alobalu a piekla v predohriatej rúre na 200 stupňov približne 15-20 minút. Po vytiahnutí z rúry som panenku nechala ešte 5 minút v alobale odpočívať a odokryla. Pred rozkrájaním som nechala ešte ďalších 5 minút odpočívať, aby z nej vytiekla prebytočná šťava.
Ríbezľová omáčka- Do malého hrnca som pridala ríbezle, vodu a med. Priviedla k varu a následne plameň stíšila na minimum. Ríbezle som varila približne 15 minút, dokiaľ sa nerozvarili a nevznikla mi hustejšia ríbezľová omáčka.
Podávame najlepšie so zemiakovou kašou alebo pečenými zemiakmi.
Dobrú chuť.