0116. Špaldové parené buchty s datľovo-hrozienkovou povidlou_05

Špaldové parené buchtičky

Výživové Hodnoty:

10 porcií / ks
105 minút
1 ks obsahuje:
280 kcal
45 g sacharidov
5 g tuku
7 g bielkovín

Popis:

Dnes vám prinášam ďalší recept na očakávané slovenské jedlo v zdravšom prevedení. Ja osobne milujem parené buchty, priznám sa, dobrých pár rokov som ich nejedla! No, po dlhom čase som si na nich konečne pochutnala. Do cesta som použila špaldovú múku, ktorá mi z celozrnných múk najviac chutí, a obohatila som ich aj o ovsené vločky. Náplň som zvolila domáci slivkový lekvár, niet o čom. :) Výsledok? Jemné, chutné a hlavne výživné parené buchtičky!
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

Cesto:

štipka - soľ
3 PL med/javorový sirup/agave
3 šálky špaldová múka hladká
3 PL rozpustený kokosový olej
1 šálka akékoľvek teplé mlieko
1 ks čerstvé droždie
3 hrste ovsené vločky

Plnka:

- - domáci slivkový lekvár

Postup:

Cesto- Mlieko som si prihriala na sporáku s medom a pridala som droždie. Nechala som odpočívať 5 minút, dokiaľ sa droždie nerozpustilo. Potom som do mlieka pridala múku, ovsené vločky, olej, soľ a premiešala. Cesto som vybrala na pomúčenú dosku a vypracovala nelepivé cesto. Spracovávala som cca 5-10 minút a nechala kysnúť v miske pod handrou 45-60 minút.
Vykysnuté cesto som rozvaľkala na hrúbku asi 1 cm a rozkrojila ho na stredne veľké štvorce. Každý štvorec som naplnila domácim lekvárom (cca 1 ČL) a zabalila do tvaru buchty. Buchty paríme v hrnci na dierkovanej podložke dobre prikryté cca 5-8 minút. Podávame ihneď. Najlepšie posypané makom a rozpusteným kokosovým olejom, či maslom ghee.

Dobrú chuť! 🙂

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky