Špenátové palacinky plnené cream cheese a lososom
Výživové Hodnoty:
6 porcií / ks
60 minút
1 ks obsahuje:
206 kcal
13 g sacharidov
9 g tuku
16 g bielkovín
Popis:
Tento recept vytvorí krásny a ľahký obed, ktorý bude chutiť každému! Jednoduchý a zároveň veľmi chutný a zdravý. ;)
Konečne mám recept na špenátové palacinky, ktoré sú jemné a ohybné. Väčšinou, keď pripravujem palacinky z celozrnnej múky sú tuhšie, ale tieto nie! Na plnku som použila cream cheese (5%), ale môžete použiť aj syr ricottu.
Takže, už sa len pustiť do prípravy, čo myslíte? ;)
Suroviny:
Palacinky:
2
PL
olivový olej
2
ks
vajce
1/2
ČL
soľ
120
ml
mlieko 0,5%
120
ml
voda
200
g
čerstvý baby špenát
100
g
hladká ovsená múka
Plnka:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
2
ks
cesnak (strúčik)
200
g
cream cheese 5%
-
-
trocha šťavy z citrónu
200
g
plátky údeného lososa
Postup:
špenát som si pripravila na pare. Potom som z neho vyžmýkala prebytočnú vodu. Všetky ostatné suroviny na palacinky som pridala do misky a ponorným mixérom vymixovala do hladka (ak bude zmes moc riedka, pridajte múku, zmes by mala byť hustejšia, ale nie moc). Zmes som dala odpočívať do chladničky na cca 10-15 minút. Na panvici som si rozohriala troška olivového oleja a tvorila tenké palacinky.
Suroviny na plnku som si jednoducho vymiešala v malej miske, okrem lososa. Každú palacinku som natrela plnkou (35g), navrch poukladala menšie plátky lososa (35g) a zrolovala. Opakujeme so zvyšnými.
Dobrú chuť! 🙂