Špenátové palacinky plnené cream cheese a lososom
Info:
Úvod:
Tento recept vytvorí krásny a ľahký obed, ktorý bude chutiť každému! Jednoduchý a zároveň veľmi chutný a zdravý. 😉
Konečne mám recept na špenátové palacinky, ktoré sú jemné a ohybné. Väčšinou, keď pripravujem palacinky z celozrnnej múky sú tuhšie, ale tieto nie! Na plnku som použila cream cheese (5%), ale môžete použiť aj syr ricottu.
Takže, už sa len pustiť do prípravy, čo myslíte? 😉
Suroviny:
Postup:
špenát som si pripravila na pare. Potom som z neho vyžmýkala prebytočnú vodu. Všetky ostatné suroviny na palacinky som pridala do misky a ponorným mixérom vymixovala do hladka (ak bude zmes moc riedka, pridajte múku, zmes by mala byť hustejšia, ale nie moc). Zmes som dala odpočívať do chladničky na cca 10-15 minút. Na panvici som si rozohriala troška olivového oleja a tvorila tenké palacinky.
Suroviny na plnku som si jednoducho vymiešala v malej miske, okrem lososa. Každú palacinku som natrela plnkou (35g), navrch poukladala menšie plátky lososa (35g) a zrolovala. Opakujeme so zvyšnými.
Dobrú chuť! 🙂