Špenátové palacinky plnené cream cheese a lososom

Info:

6 ks
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 45 minút
Príprava spolu: 60 minút
1 ks obsahuje:
206 kcal
Sacharidy: 13 g
Tuky: 9 g
Bielkoviny: 16 g

Úvod:

Tento recept vytvorí krásny a ľahký obed, ktorý bude chutiť každému! Jednoduchý a zároveň veľmi chutný a zdravý. 😉
Konečne mám recept na špenátové palacinky, ktoré sú jemné a ohybné. Väčšinou, keď pripravujem palacinky z celozrnnej múky sú tuhšie, ale tieto nie! Na plnku som použila cream cheese (5%), ale môžete použiť aj syr ricottu.
Takže, už sa len pustiť do prípravy, čo myslíte? 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Palacinky:
● olivový olej - 2 PL -
● vajce - 2 ks -
● soľ - 1/2 ČL -
● mlieko 0,5% - 120 ml -
● voda - 120 ml -
● čerstvý baby špenát - 200 g -
● hladká ovsená múka - 100 g -
Plnka:
● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● cesnak (strúčik) - 2 ks -
● cream cheese 5% - 200 g -
● trocha šťavy z citrónu - - - -
● plátky údeného lososa - 200 g -

Postup:

špenát som si pripravila na pare. Potom som z neho vyžmýkala prebytočnú vodu. Všetky ostatné suroviny na palacinky som pridala do misky a ponorným mixérom vymixovala do hladka (ak bude zmes moc riedka, pridajte múku, zmes by mala byť hustejšia, ale nie moc). Zmes som dala odpočívať do chladničky na cca 10-15 minút. Na panvici som si rozohriala troška olivového oleja a tvorila tenké palacinky.
Suroviny na plnku som si jednoducho vymiešala v malej miske, okrem lososa. Každú palacinku som natrela plnkou (35g), navrch poukladala menšie plátky lososa (35g) a zrolovala. Opakujeme so zvyšnými.

Dobrú chuť! 🙂