Kuracie prsia s brokolicovou omáčkou

Info:

2 porcie
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 40 minút
1 porcia (1 ks kuracích pŕs+1/2 omáčky) obsahuje:
295 kcal
Sacharidy: 11 g
Tuky: 10 g
Bielkoviny: 40 g
Fit Knihy Fitness Guru Recepty
Fit Knihy Fitness Guru Recepty

Úvod:

Ak chcete, aj s ryžou natural. Ako ju zvládnuť? 🙂
Priznám sa, že môj prvý pokus uvariť ryžu natural bol katastrofálny. Varila som ju bez akýchkoľvek informácií, a tak to aj dopadlo! Na plnej čiare ma odradila. No pred pár dňami som si povedala, že dám jej ešte šancu a pripravím ju tentoraz správne! A vyšlo to. Vychytala som pár vecí a bola výborná!
Určite som nebola jediná, ktorej sa ryža natural na prvý krát nepodarila a odradila vás. Tak ako ju vlastne správne pripraviť? Základné pravidlo je vo svojej podstate veľmi jednoduché – ryža natural potrebuje oveľa viac vody, a pochopiteľne aj viac času, než klasická biela ryža. Na 1 diel ryže potrebujeme až 3 diely vody alebo vývaru! V hrnci si teda rozohrejte olivový olej, pridajte najemno nakrájanú cibuľu, zľahka osoľte, speňte ju a pridajte ryžu. Tú pár minút opražte s cibuľou a olejom a následne pridajte domáci kurací vývar. Priveďte ryžu k varu a potom stíšte plameň a zakryte ju pokrievkou. Varte až 40-45 minút, dokiaľ nenasiakne všetok vývar a nebude mäkká. A môžeme sa vrhnúť na recept.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

1 PL - olivový olej
- - - koreniny a bylinky podľa chuti
2x120g ks - očistené kuracie prsia
- - - soľ
- - - mleté čierne korenie
3/4 šálky - mlieko 0,5%
3/8 šálky - strúhaný parmezán
1 - 2 ČL - škrob/arrowroot prášok na zahustenie
1 ks - cesnak (strúčik)
1/2 ks - brokolica
1 PL - horčica

Postup:

Mäso som si dala do misky, poliala zľahka olivovým olejom, ochutila koreninami a nechala odležať cez noc v chladničke (nie je to nevyhnutné).
Najprv som si dala uvariť ryžu, kedže potrebuje dlhší čas na prípravu. Potom prišla na rad omáčka, ktorú som si pripravila nasledovne. V hrnci som dala zovrieť mlieko, ktoré som zľahka osolila, okorenila a pridala horčicu. Plameň som stíšila na minimum a pridala nastrúhaný syr a miešala, dokiaľ sa nerozpustil (najlepšie je omáčku miešať ručne metličkami). Potom som pridala kúsky brokolice, ktoré som si sparila vedľa v hrnci a rozmixovala ponorným mixérom. Nakoniec som pridala rozpučený cesnak a zahustila škrobom/arrowroot práškom (škrob pridajte podľa toho, ako chcete mať hustú omáčku).
Keď bola omáčka hotová, mäso som si ugrilovala na domácom grile a podávala.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy