
Kuracie prsia s brokolicovou omáčkou
Info:
Úvod:
Ak chcete, aj s ryžou natural. Ako ju zvládnuť? 🙂
Priznám sa, že môj prvý pokus uvariť ryžu natural bol katastrofálny. Varila som ju bez akýchkoľvek informácií, a tak to aj dopadlo! Na plnej čiare ma odradila. No pred pár dňami som si povedala, že dám jej ešte šancu a pripravím ju tentoraz správne! A vyšlo to. Vychytala som pár vecí a bola výborná!
Určite som nebola jediná, ktorej sa ryža natural na prvý krát nepodarila a odradila vás. Tak ako ju vlastne správne pripraviť? Základné pravidlo je vo svojej podstate veľmi jednoduché – ryža natural potrebuje oveľa viac vody, a pochopiteľne aj viac času, než klasická biela ryža. Na 1 diel ryže potrebujeme až 3 diely vody alebo vývaru! V hrnci si teda rozohrejte olivový olej, pridajte najemno nakrájanú cibuľu, zľahka osoľte, speňte ju a pridajte ryžu. Tú pár minút opražte s cibuľou a olejom a následne pridajte domáci kurací vývar. Priveďte ryžu k varu a potom stíšte plameň a zakryte ju pokrievkou. Varte až 40-45 minút, dokiaľ nenasiakne všetok vývar a nebude mäkká. A môžeme sa vrhnúť na recept.

Suroviny:
Postup:
Mäso som si dala do misky, poliala zľahka olivovým olejom, ochutila koreninami a nechala odležať cez noc v chladničke (nie je to nevyhnutné).
Najprv som si dala uvariť ryžu, kedže potrebuje dlhší čas na prípravu. Potom prišla na rad omáčka, ktorú som si pripravila nasledovne. V hrnci som dala zovrieť mlieko, ktoré som zľahka osolila, okorenila a pridala horčicu. Plameň som stíšila na minimum a pridala nastrúhaný syr a miešala, dokiaľ sa nerozpustil (najlepšie je omáčku miešať ručne metličkami). Potom som pridala kúsky brokolice, ktoré som si sparila vedľa v hrnci a rozmixovala ponorným mixérom. Nakoniec som pridala rozpučený cesnak a zahustila škrobom/arrowroot práškom (škrob pridajte podľa toho, ako chcete mať hustú omáčku).
Keď bola omáčka hotová, mäso som si ugrilovala na domácom grile a podávala.
Dobrú chuť! 🙂