Tekvicové rizoto z ryže basmati
Info:
Úvod:
Tekvica pomáha tvarovať postavu! 🙂
Obsahuje minimum sodíka a soli, je výborným pomocníkom na chudnutie. Obsahuje veľké množstvo tekutín a bráni zadržiavaniu vody v organizme. účinok: uľahčuje vylučovanie škodlivín a tukov a tým zmierňuje celulitídu. Jej výživné hodnoty sú zanedbateľné, len 15 kcal/100 g. Tekvica poskytuje pocit priemerného nasýtenia s nulovými glykemickými hodnotami. Neobsahuje žiadny cukor, takže nezvyšuje jeho množstvo v krvi, čím tiež zabraňuje ukladaniu kalórií.
Viem, že na rizoto nie je moc vhodný tento tip ryže, ale musím povedať, že bolo skvelé! Určite môžete použiť ryžu podľa vlastnej chuti, alebo ryžu arborio, ktorá je ideálna na prípravu rizota. 😉
Suroviny:
Postup:
Na veľkej panvici som si rozohriala olivový olej, pridala cibuľu, tekvicu, dochutila soľou, korením a opiekla cca 10 minút. Potom som pridala ryžu a chvíľu miešala, dokiaľ sa všetky zrnká ryže neobalili cibuľou a tekvicou.
Potom som začala prilievať vývar. Pridala som vždy naberačku vývaru a miešala, dokiaľ ryža nenasiakla všetku tekutinu a opakovala. Akonáhle bola ryža al dente, odstavila som z plameňa a primiešala PL masla ghee , petržlenovú vňať a zakryla pokrievkou, aby sa chute prepojili. Ktorí chcete, vrch ešte môžete posypať parmezánom.
Dobrú chuť! 🙂