Celozrnný kuskus so sušenými paradajkami a kuracími prsiami
Info:
Úvod:
Ďalší extra rýchly recept, bohatý na obsah bielkovín. 🙂
V tomto recepte budete musieť uvariť iba kuskus a kuracie mäso, suroviny, ktoré sú hotové mihnutím oka. Kuskus si pripravujem často, pretože je skoro najjednoduchší na prípravu. Dáte variť vodu, pridáte kuskus, zakryjete a čakáte 5 minúť. Hotovo. Ľahké. Potom už len pridáte sušené paradajky, kuracie mäso a špenát.
Rýchle, však? 😉
Suroviny:
Postup:
Kuskus som pridala do vriacej, mierne osolenej vody (použite 1 diel kuskusu a 2 diely vody), zakryla pokrievkou, plameň vypla a nechala odpočívať, dokiaľ nenasiakol všetku tekutinu.
Potom som si kuracie prsia nakrájala na menšie kocky a sušené paradajky taktiež. Na panvici som si rozohriala 1 PL olivového oleja s troškou vody, pridala kuracie prsia, dochutila koreninami podľa chuti a opiekla (môžete ich pripraviť aj na pare, či uvariť).
Potom som pridala kuskus do misky spolu s mäsom, sušenými paradajkami a premiešala. Na dva taniere som rovnomerne poukladala špenát a na to rovnomerne rozdelila pripravený kuskus.
Dobrú chuť! 🙂