Zapekaný plnený baklažán s kuracími prsiami

Info:

4 porcie
Predpríprava: 25 minút
Príprava: 60 minút
Príprava spolu: 85 minút
1/2 baklažánu obsahuje:
351 kcal
Sacharidy: 30 g
Tuky: 9 g
Bielkoviny: 32 g

Úvod:

Hľadáte chutnú a ľahkú večeru alebo obed? Vyskúšajte toto! 😉

Už je čas dať konečne bokom tie vianočné dobroty a vrátiť sa späť na zdravú vlnu. Tento krát som pre vás pripravila tento ľahký zapekaný plnený baklažán. Rada využívam náš domáci paradajkový pretlak, rovnako ako aj našu domácu celozrnnú strúhanku, ktorá sa nezaobíde v tomto recepte, vytvorí chrumkavú vrstvu na povrchu.

V recepte môžete použiť aj mleté kuracie mäso, či morčacie, pre pohodlnejšie plnenie. Ja osobne som mäso nakrájala na menšie kúsky. Aj namiesto parmezánu môžete použiť mozzarellu! 🙂 Je to na vás!

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - 1 - -
● sušená bazalka - 1 ČL -
● sušené oregano - 1 ČL -
● baklažán - 2 ks -
● strúhaný parmezán - 1 šálka -
● cesnak (strúčik) - 2 ks -
● najemno nakrájaná cibuľa - 1/2 šálky -
● celozrnná strúhanka - 1/2 šálky -
● olivový olej - - - -
● paradajkový pretlak - 2 šálky -
● kuracie prsia - 300 g -

Postup:

Rúru som si predhriala na 180 stupňov a zapekaciu nádobu vyložila papierom na pečenie. Baklažány som prekrojila pozdĺžne na polovice. Stred som jemne narezala a lyžicou vydlabala stred na každom baklažáne (ten stred, čo vám ostane nevyhadzujte). Poukladala som ich do nádoby, jemne ich potrela olivovým olejom.

Potom som si pripravila plnku. Na olivovom oleji som si opiekla cibuľu s plátkami cesnaku. Po chvíli som pridala kuracie mäso nakrájane na malé kúsky, baklažánový zostatok z vydlabania, dochutila soľou a koreninami. Miešala som dokiaľ kuracie mäso nebolo hotové a všetko do zlatista opečené. Touto zmesou som rovnomerne plnila stred baklažánov a vrchy som nakoniec poliala paradajkovou omáčkou, posypala strúhankou a parmezánom.

Piekla som cca 40-50 minút. Dokiaľ baklažán nezmäkol.

Dobrú chuť! 🙂