Zapekaný plnený baklažán s kuracími prsiami
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a zapekaciu nádobu vyložila papierom na pečenie. Baklažány som prekrojila pozdĺžne na polovice. Stred som jemne narezala a lyžicou vydlabala stred na každom baklažáne (ten stred, čo vám ostane nevyhadzujte). Poukladala som ich do nádoby, jemne ich potrela olivovým olejom.
Potom som si pripravila plnku. Na olivovom oleji som si opiekla cibuľu s plátkami cesnaku. Po chvíli som pridala kuracie mäso nakrájane na malé kúsky, baklažánový zostatok z vydlabania, dochutila soľou a koreninami. Miešala som dokiaľ kuracie mäso nebolo hotové a všetko do zlatista opečené. Touto zmesou som rovnomerne plnila stred baklažánov a vrchy som nakoniec poliala paradajkovou omáčkou, posypala strúhankou a parmezánom.
Piekla som cca 40-50 minút. Dokiaľ baklažán nezmäkol.
Dobrú chuť! 🙂