Rizoto s pečenou brokolicou a šampiňónmi
Info:
Úvod:
Túžite po niečom krémovom, výdatnom a sviežom? Toto rizoto spĺňa všetko! 😉
Klasické rizoto sa pripravuje z ryže arborio, ale ja som sa tento krát rozhodla pre ryžu natural, pretože obsahuje vysoký podiel vlákniny, bielkovín, vitamínov a minerálov ako biela ryža. Ideálne jedlo pre bezmäsité dni a pohodlné jedlo do práce, či školy. 😉
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Plech som si vyložila papierom na pečenie, pridala brokolicu, šampiňóny, dochutila soľou a čiernym korením. Piekla som cca 30-40 minút, dokiaľ brokolica nezmäkla.
Kým sa zelenina piekla, na väčšej panvici som si rozohriala olivový olej, pridala cibuľu a zľahka opiekla. Potom som primiešala ryžu natural a obalila v cibuľke. Následne som pridávala vždy po 1 naberačke vývaru, keď ryža nasiakla tekutinu, opäť som pridala 1 naberačku a takto opakovala, dokiaľ ryža nebola uvarená. Nakoniec do hotovej ryže som primiešala rozpučený cesnak.
Ryžu som si naložila na tanier a na vrch poukladala pečenú brokolicu a šampiňóny. Vrch môžete posypať ešte parmezánom.
Dobrú chuť! 🙂