Rizoto s pečenou brokolicou a šampiňónmi

Info:

2 porcie
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 50 minút
Príprava spolu: 65 minút
1 porcia (1/2 množstva) obsahuje:
246 kcal
Sacharidy: 44 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 7 g

Úvod:

Túžite po niečom krémovom, výdatnom a sviežom? Toto rizoto spĺňa všetko! 😉

Klasické rizoto sa pripravuje z ryže arborio, ale ja som sa tento krát rozhodla pre ryžu natural, pretože obsahuje vysoký podiel vlákniny, bielkovín, vitamínov a minerálov ako biela ryža. Ideálne jedlo pre bezmäsité dni a pohodlné jedlo do práce, či školy. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● olivový olej - 1 ČL -
● cesnak (strúčik) - 1 ks -
● najemno nakrájaná cibuľa - 1/2 ks -
● nakrájané šampiňóny - 1 šálka -
● zeleninový vývar - 1 a 1/3 šálky -
● malé kúsky brokolice - 1 šálka -
● neuvarená ryža natural - 1/2 šálky -

Postup:

Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Plech som si vyložila papierom na pečenie, pridala brokolicu, šampiňóny, dochutila soľou a čiernym korením. Piekla som cca 30-40 minút, dokiaľ brokolica nezmäkla.

Kým sa zelenina piekla, na väčšej panvici som si rozohriala olivový olej, pridala cibuľu a zľahka opiekla. Potom som primiešala ryžu natural a obalila v cibuľke. Následne som pridávala vždy po 1 naberačke vývaru, keď ryža nasiakla tekutinu, opäť som pridala 1 naberačku a takto opakovala, dokiaľ ryža nebola uvarená. Nakoniec do hotovej ryže som primiešala rozpučený cesnak.

Ryžu som si naložila na tanier a na vrch poukladala pečenú brokolicu a šampiňóny. Vrch môžete posypať ešte parmezánom.

Dobrú chuť! 🙂