Rizoto s pečenou brokolicou a šampiňónmi
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
65 minút
1 porcia (1/2 množstva) obsahuje:
246 kcal
44 g sacharidov
5 g tuku
7 g bielkovín
Popis:
Túžite po niečom krémovom, výdatnom a sviežom? Toto rizoto spĺňa všetko! ;)Klasické rizoto sa pripravuje z ryže arborio, ale ja som sa tento krát rozhodla pre ryžu natural, pretože obsahuje vysoký podiel vlákniny, bielkovín, vitamínov a minerálov ako biela ryža. Ideálne jedlo pre bezmäsité dni a pohodlné jedlo do práce, či školy. ;)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1
ČL
olivový olej
1
ks
cesnak (strúčik)
1/2
ks
najemno nakrájaná cibuľa
1
šálka
nakrájané šampiňóny
1 a 1/3
šálky
zeleninový vývar
1
šálka
malé kúsky brokolice
1/2
šálky
neuvarená ryža natural
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Plech som si vyložila papierom na pečenie, pridala brokolicu, šampiňóny, dochutila soľou a čiernym korením. Piekla som cca 30-40 minút, dokiaľ brokolica nezmäkla.
Kým sa zelenina piekla, na väčšej panvici som si rozohriala olivový olej, pridala cibuľu a zľahka opiekla. Potom som primiešala ryžu natural a obalila v cibuľke. Následne som pridávala vždy po 1 naberačke vývaru, keď ryža nasiakla tekutinu, opäť som pridala 1 naberačku a takto opakovala, dokiaľ ryža nebola uvarená. Nakoniec do hotovej ryže som primiešala rozpučený cesnak.
Ryžu som si naložila na tanier a na vrch poukladala pečenú brokolicu a šampiňóny. Vrch môžete posypať ešte parmezánom.
Dobrú chuť! 🙂