Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi
Vždy sa snažím nasýtiť nielen môj žalúdok, ale aj moje oči. A tu to platí 2x! Milujem farebný tanier plný zdravého jedla. Tá farba! Tá chuť! Tá kombinácia! Nemám slov.…
Vymeňte raz za čas svoje sladké palacinky za tieto slané! 😉 Pohánkovo-bazalkové palacinky plnené jedinečnou a nadýchanou plnkou z ricotty a papriky. No neznie to lákavo? 🙂
Pohánkovú múku môžete zameniť aj za akúkoľvek celozrnnú hladkú múku.
Palacinky: V miske som si zmiešala všetky mokré suroviny. Následne som pridala bylinky, koreniny, soľ a vmiešala múku. Panvicu som si rozohriala, potrela olivovým olejom a tvorila palacinky. Z každej strany som opiekla dozlatista.
Plnka: Papriky som si nakrájala na malé kocky a zmešala s ostatnými surovinami. Touto zmesou som plnila palacinky a zarolovala.
Podávame.
Dobrú chuť. 🙂
Vybrané na základe typu jedla.