Špaldovo-orechové halušky s bryndzou

Info:

3 porcie
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 10 minút
Príprava spolu: 25 minút
1 porcia obsahuje:
490 kcal
Sacharidy: 48 g
Tuky: 22 g
Bielkoviny: 20 g

Úvod:

Dávno som nepridávala do kategórie Slovenská kuchyňa, čo poviete? 🙂 Takže dnes to bude receptík na naše klasické bryndzové halušky, no, ale recept nebude až tak klasický, ale o niečo zdravší a odľahčenejší.
Cesto na halušky sa skladá zo špaldovej krupice a orechov. Keďže špalda pripomína trochu chuť orechov, tak táto kombinácia je výborná. Dúfam, že sa recept bude páčiť a verím, že obľúbenci tohto jedla si ho pripravia. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
● olivový olej - 1 PL -
● vajce - 1 ks -
● soľ - 1 ČL -
● pomleté vlašské orechy - 1/4 šálky -
● vlažná voda - 1/2 šálky -
● špaldová krupica - 200 g -
Bryndza:
● mleté čierne korenie - - - -
● biely jogurt - 3 PL -
● petržlenová vňať - - - -
● bryndza - 1 balenie (125 g) -

Postup:

Cesto- Krupicu som si zmiešala s orechmi. Potom som vmiešala vajce, olej a soľ. Nakoniec som pomaličky prilievala vodu, dokiaľ mi nevzniklo haluškové cesto. V hrnci som si dala zovrieť vodu, potom som znížila plameň na minimum a klasicky tvorila halušky. Ako náhle vyplávali na povrch, boli hotové.

Bryndza- Bryndzu som si jednoducho vymiešala so všetkými surovinami do hladka (dochutiť môžete podľa vlastnej chuti).

Hotové halušky som premiešala s pripravenou bryndzou a podávala.

Dobrú chuť! 🙂