Špaldovo-orechové halušky s bryndzou
Výživové Hodnoty:
3 porcií / ks
25 minút
1 porcia obsahuje:
490 kcal
48 g sacharidov
22 g tuku
20 g bielkovín
Popis:
Dávno som nepridávala do kategórie Slovenská kuchyňa, čo poviete? :) Takže dnes to bude receptík na naše klasické bryndzové halušky, no, ale recept nebude až tak klasický, ale o niečo zdravší a odľahčenejší.
Cesto na halušky sa skladá zo špaldovej krupice a orechov. Keďže špalda pripomína trochu chuť orechov, tak táto kombinácia je výborná. Dúfam, že sa recept bude páčiť a verím, že obľúbenci tohto jedla si ho pripravia. :)
Suroviny:
Cesto:
1
PL
olivový olej
1
ks
vajce
1
ČL
soľ
1/4
šálky
pomleté vlašské orechy
1/2
šálky
vlažná voda
200
g
špaldová krupica
Bryndza:
-
-
mleté čierne korenie
3
PL
biely jogurt
-
-
petržlenová vňať
1
balenie (125 g)
bryndza
Postup:
Cesto- Krupicu som si zmiešala s orechmi. Potom som vmiešala vajce, olej a soľ. Nakoniec som pomaličky prilievala vodu, dokiaľ mi nevzniklo haluškové cesto. V hrnci som si dala zovrieť vodu, potom som znížila plameň na minimum a klasicky tvorila halušky. Ako náhle vyplávali na povrch, boli hotové.
Bryndza- Bryndzu som si jednoducho vymiešala so všetkými surovinami do hladka (dochutiť môžete podľa vlastnej chuti).
Hotové halušky som premiešala s pripravenou bryndzou a podávala.
Dobrú chuť! 🙂