Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi
Vždy sa snažím nasýtiť nielen môj žalúdok, ale aj moje oči. A tu to platí 2x! Milujem farebný tanier plný zdravého jedla. Tá farba! Tá chuť! Tá kombinácia! Nemám slov.…
Svieža farba, však? 🙂 Chutné, nádherne farebné mini placky, pripravované z môjho obľúbeného hrášku. Mne osobne zvyčajne slúžia ako príloha, napríklad k mäsku, ale tiež sú veľmi chutné ako hlavné jedlo v bäzmäsitých dňoch.
Hrášok som si uvarila vo vriacej vode, cca 5 minút (môžete ho uvariť aj na pare). Nechala som ho dobre vychladnúť a vložila ho do mixéra. Potom som pridala všetky ostatné suroviny, okrem olivového oleja, a vymixovala dohladka.
Na panvici som si rozohriala olivový olej a tvorila malé placky, ktoré som opekala z každej strany dozlatista. Podávala som s kopčekom gréckeho jogurtu.
Dobrú chuť! 🙂
Vybrané na základe typu jedla.