Tvarohovo-krupicový koláč s čerešňami

Info:

8 ks
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 40 minút
Príprava spolu: 45 minút
1 ks (bez ovocia) obsahuje:
268 kcal
Sacharidy: 30 g
Tuky: 9 g
Bielkoviny: 15 g

Úvod:

Nadýchaný koláč z tvarohu a špaldovej krupice, ktorý si ihneď zamilujete! Dostane vás svojou ľahkosťou, jemnosťou a chuťou šťavnatého letného ovocia. 😉

POZNáMKA: Pre bezlepkový variant použite pohánkovú alebo ryžovú krupicu. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● mletá škorica - 2 ČL -
● vajce - 3 ks -
● špaldová krupica - 100 g -
● ovocie podľa chuti - čerešne, čučoriedky, jahody, maliny... - -
● jemný odtučnený tvaroh - 500 g -
● kokosový olej - 50 g -
● trstinový cukor - 150 g -
● hrudkovitý tvaroh - 250 g -

Postup:

Rúru som si predhriala na 180 stupňov a zapekaciu misku (rozmer 26 cm) zľahka vymazala kokosovým olejom. V jednej miske som si elektrickými metličkami vymiešala tvarohy, žĺtka, trstinový cukor, špaldovú krupicu, kokosový olej a mletú škoricu. V druhej miske som si vymiešala tuhý sneh z vaječných bielkov a zľahka primiešala do tvarohovej zmesi.
Polovicu zmesi som vyliala do zapekacej misky, poukladala ovocie a zaliala zvyšnou polovicou cesta (ak chcete, môžete poukladať ovocie aj na vrch alebo iba na vrch). Zapekala som 30-35 minút.
Pred krájaním som nechala mierne vychladnúť, a potom nákyp rozkrájala na 8 rovnomerných kúskov.

Dobrú chuť.

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.