Tvarohovo-krupicový koláč s čerešňami
Výživové Hodnoty:
8 porcií / ks
45 minút
1 ks (bez ovocia) obsahuje:
268 kcal
30 g sacharidov
9 g tuku
15 g bielkovín
Popis:
Nadýchaný koláč z tvarohu a špaldovej krupice, ktorý si ihneď zamilujete! Dostane vás svojou ľahkosťou, jemnosťou a chuťou šťavnatého letného ovocia. ;)POZNáMKA: Pre bezlepkový variant použite pohánkovú alebo ryžovú krupicu. :)
Suroviny:
2
ČL
mletá škorica
3
ks
vajce
100
g
špaldová krupica
čerešne, čučoriedky, jahody, maliny...
-
ovocie podľa chuti
500
g
jemný odtučnený tvaroh
50
g
kokosový olej
150
g
trstinový cukor
250
g
hrudkovitý tvaroh
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a zapekaciu misku (rozmer 26 cm) zľahka vymazala kokosovým olejom. V jednej miske som si elektrickými metličkami vymiešala tvarohy, žĺtka, trstinový cukor, špaldovú krupicu, kokosový olej a mletú škoricu. V druhej miske som si vymiešala tuhý sneh z vaječných bielkov a zľahka primiešala do tvarohovej zmesi.
Polovicu zmesi som vyliala do zapekacej misky, poukladala ovocie a zaliala zvyšnou polovicou cesta (ak chcete, môžete poukladať ovocie aj na vrch alebo iba na vrch). Zapekala som 30-35 minút.
Pred krájaním som nechala mierne vychladnúť, a potom nákyp rozkrájala na 8 rovnomerných kúskov.
Dobrú chuť.