Tvarohovo-krupicový koláč s čerešňami
Info:
Úvod:
Nadýchaný koláč z tvarohu a špaldovej krupice, ktorý si ihneď zamilujete! Dostane vás svojou ľahkosťou, jemnosťou a chuťou šťavnatého letného ovocia. 😉
POZNáMKA: Pre bezlepkový variant použite pohánkovú alebo ryžovú krupicu. 🙂
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a zapekaciu misku (rozmer 26 cm) zľahka vymazala kokosovým olejom. V jednej miske som si elektrickými metličkami vymiešala tvarohy, žĺtka, trstinový cukor, špaldovú krupicu, kokosový olej a mletú škoricu. V druhej miske som si vymiešala tuhý sneh z vaječných bielkov a zľahka primiešala do tvarohovej zmesi.
Polovicu zmesi som vyliala do zapekacej misky, poukladala ovocie a zaliala zvyšnou polovicou cesta (ak chcete, môžete poukladať ovocie aj na vrch alebo iba na vrch). Zapekala som 30-35 minút.
Pred krájaním som nechala mierne vychladnúť, a potom nákyp rozkrájala na 8 rovnomerných kúskov.
Dobrú chuť.