Pečený karfiol s kúskami tuniaka a parmezánovou omáčkou
Info:
Úvod:
Karfiol patrí medzi najvšestrannejšiu zeleninu. Môžete ho piecť, pripravovať kaše, na pare, jesť ho surový, variť alebo opekať. Piecť karfiol je jednoduché. Nakrájate na menšie “kvietky”, polejete olivovým olejom, dochutíte koreninami a pečiete. 😉
Najviac mi chutí v kombinácií s tuniakom a parmezánovou omáčkou, ktorá neobsahuje vôbec toľko tuku ako tradičné omáčky! 🙂 Taktiež karfiol môžete obmieňať za brokolicu.
Výborná kombinácia na rýchle nízko-sacharidové jedlo.
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie.
Karfiol som si očistila a nakrájala na menšie kúsky. Potom som ich premiestnila na plech, zľahka poliala olivovým olejom a dochutiľa soľou a koreninami podľa chuti. Karfiol som piekla 30-40 minút, dokiaľ nebol mäkký a krehký.
Zatiaľ som si pripravila omáčku. V hrnci na miernom plameni som si rozohriala olivový olej, pridala arrowroot prášok a miešala dokiaľ mi nevznikla hladká “pasta”. Potom som pomaly pridávala mlieko a stále miešala, dokiaľ omáčka nehustla a nebola hladká (nedovoľte, aby sa mlieko dostalo k varu). Následne som pridala nastrúhaný parmezán a miešala do rozpustenia. Nakoniec som do omáčky metličkami vmiešala grécky jogurt a odstránila z plameňa. Dochutila som ešte soľou, čiernym korením a petržlenovou vňaťou.
Ak budete chcieť mať omáčku redšiu, pridajte viac mlieka. Omáčky vám vyjde asi viacej. Tú si môžete odložit do chladničky a potom použiť na cestoviny, mäso…
Pečený karfiol som si zmiešala s tuniakom a poliala omáčkou. 🙂
Dobrú chuť.