Pečený karfiol s kúskami tuniaka a parmezánovou omáčkou
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie.
Karfiol som si očistila a nakrájala na menšie kúsky. Potom som ich premiestnila na plech, zľahka poliala olivovým olejom a dochutiľa soľou a koreninami podľa chuti. Karfiol som piekla 30-40 minút, dokiaľ nebol mäkký a krehký.
Zatiaľ som si pripravila omáčku. V hrnci na miernom plameni som si rozohriala olivový olej, pridala arrowroot prášok a miešala dokiaľ mi nevznikla hladká “pasta”. Potom som pomaly pridávala mlieko a stále miešala, dokiaľ omáčka nehustla a nebola hladká (nedovoľte, aby sa mlieko dostalo k varu). Následne som pridala nastrúhaný parmezán a miešala do rozpustenia. Nakoniec som do omáčky metličkami vmiešala grécky jogurt a odstránila z plameňa. Dochutila som ešte soľou, čiernym korením a petržlenovou vňaťou.
Ak budete chcieť mať omáčku redšiu, pridajte viac mlieka. Omáčky vám vyjde asi viacej. Tú si môžete odložit do chladničky a potom použiť na cestoviny, mäso…
Pečený karfiol som si zmiešala s tuniakom a poliala omáčkou. 🙂
Dobrú chuť.