Gaštanovo-šampiňónová focaccia bez kysnutia

Info:

10 ks
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 45 minút
1 ks (100g) obsahuje:
232 kcal
Sacharidy: 38 g
Tuky: 4 g
Bielkoviny: 6 g

Úvod:

Ešte kým nabehneme na vianočné pečenie a recepty, tak si užime ešte tie sezónne. 😉

Chrumkavá focacia obložená gaštanmi, maslovými šampiňónmi a vlašskými orechmi! Naša foccacia nepotrebuje dlhú prípravu, pretože je bez kysnutia a pre intenzívnejšiu gaštanovú chuť sme pridali do cesta sčasti aj gaštanovú múku.

Neuveriteľne skvelá kombinácia chutí! 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
● trstinový cukor - 1/2 ČL -
● jedlá sóda - 1 ČL -
● soľ - 1 ČL -
● voda - 320 ml -
● špaldová múka hladká - 350 g -
● gaštanová múka - 150 g -
Vrch:
● soľ - - - -
● bylinky podľa chuti - - - -
● olivový olej - - - -
● cesnak nakrájaný na plátky - 2 ks -
● uvarené a ošúpané gaštany - 150 g -
● maslové šampiňóny nakrájané na plátky - 100 g -
● celé vlašské orechy - 2 hrste -

Postup:

Cesto- V miske som si zmiešala gaštanovú múku, špaldovú múku, jedlú sódu, soľ a trstinový cukor. Následne som pridala vodu a drevenou varechou miešala, dokiaľ sa mi zmes nespojila a nevzniklo mi cesto. Zmes som vybrala na pomúčenú dostku a cesto miesila cca 5 minút. Potom som ho vyvaľkala do tvaru kruhu (hrúbka cca 1,5 cm) a premiestnila na plech vyloženým papierom na pečenie. Do cesta pomocou prstov som jemne vytvorila malé jamky a vrch poliala olivovým olejom.

Vrch- Všetky suroviny, okrem soli, som si chviľu opiekla na panvici s trochou olivovým olejom, tak aby šampiňóny boli mäkké. Hotovú zmes som pridala na vrch cesta, zľahka osolila hrubozrnnou soľou a zapekala 20 minút.

Odporúčam pred servírovaním poliať trochou domácim kečupom. 🙂

Dobrú chuť.