Gaštanovo-šampiňónová focaccia bez kysnutia
Info:
Úvod:
Ešte kým nabehneme na vianočné pečenie a recepty, tak si užime ešte tie sezónne. 😉
Chrumkavá focacia obložená gaštanmi, maslovými šampiňónmi a vlašskými orechmi! Naša foccacia nepotrebuje dlhú prípravu, pretože je bez kysnutia a pre intenzívnejšiu gaštanovú chuť sme pridali do cesta sčasti aj gaštanovú múku.
Neuveriteľne skvelá kombinácia chutí! 🙂
Suroviny:
Postup:
Cesto- V miske som si zmiešala gaštanovú múku, špaldovú múku, jedlú sódu, soľ a trstinový cukor. Následne som pridala vodu a drevenou varechou miešala, dokiaľ sa mi zmes nespojila a nevzniklo mi cesto. Zmes som vybrala na pomúčenú dostku a cesto miesila cca 5 minút. Potom som ho vyvaľkala do tvaru kruhu (hrúbka cca 1,5 cm) a premiestnila na plech vyloženým papierom na pečenie. Do cesta pomocou prstov som jemne vytvorila malé jamky a vrch poliala olivovým olejom.
Vrch- Všetky suroviny, okrem soli, som si chviľu opiekla na panvici s trochou olivovým olejom, tak aby šampiňóny boli mäkké. Hotovú zmes som pridala na vrch cesta, zľahka osolila hrubozrnnou soľou a zapekala 20 minút.
Odporúčam pred servírovaním poliať trochou domácim kečupom. 🙂
Dobrú chuť.