Vrstvený morčací koláč s cukinou
Info:
Úvod:
Máte radi slané koláče? Tento je obzvlášť výborný! Dá sa jesť kedykoľvek chcete a ako len chcete. Ráno, na obed, večer, za tepla, ale aj za studena. 🙂
Obsahuje vrstvy šťavnatého morčacieho mäsa, rozpusteného syra, cukiny a vajíčok. Narozdiel od ostatných neobsahuje žiaden pridaný tuk ani múku. Ideálny vo všetkých smeroch. 😉
Suroviny:
Postup:
Morčacie rezne som si nakrájala na menšie plátky a dochutila ich soľou a korením (poprípade bylinkami). V malej miske som si vyšľahala grécky jogurt spolu s vajciami dohladka.
Rúru som si predhriala na 200-220 stupňov a menšiu zapekaciu misku (23×17 cm) vyložila papierom na pečenie.
Na dno zapekacej misky som poukladala vrstcu plátkov morčacieho mäsa, vrstvu strúhaného syra, cukiny, a takto zopakovala ešte jedenkrát. Nakoniec som vrch poliala s rozšľahanými vajciami a dala zapiecť na 40-45 minút (10 minút pred dopečením môžete posypať ešte syrom).
Pred krájaním som nechala dobre vychladnúť.
Dobrú chuť.