Pizza zo špagetovej tekvice
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Cesto:
Vrch pizze:
Postup:
Ako som si uvarila špagetovú tekvicu?
Rúru som si predhriala na 200 stupňov. špagetovú tekvicu som si rozrezala pozdĺžne na polovicu. Potom som ju lyžicou zbavila stredu a obidve polovice položila do zapekacej misy (vydlabaný stred smeruje nadol). Tekvicu som si podliala trochou vody (cca ½ – ¾ šálky) a dala piecť na 40-45 minút.
Keď bola upečená a mäkká, tak som si tekvicu otočila na druhú stranu a pomocou vydličky tvorila “špagety” (vždy vidličku ťahajte po boku od vrchu na dol) a dajte vychladnúť.
Vychladnutú tekvicu som potom zbavila prebytočnej vody pomocou žmýkania rukou cez čistú utierku.
Teraz som si pripravila cesto na pizzu. V miske som si zmiešala tekvicu, nastrúhanú mozzarelu a všetky ostatné suroviny. Okrúhlu formu som si vyložila papierom na pečenie (určite nezabudnite!) a vyliala na ňu pripravené cesto. Cesto som po celej ploche rozprestrela a dala zapiecť na 12-15 minút. Cesto som vytiahla a pridala prísady podľa chuťi, a ďalej zapekala 10-15 minút.
Pred krájaním nechajte vychladnúť.
Dobrú chuť! 🙂