Pizza zo špagetovej tekvice

Info:

8 ks
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 80 minút
Príprava spolu: 90 minút
Celé cesto obsahuje:
410 kcal
Sacharidy: 10 g
Tuky: 20 g
Bielkoviny: 42 g

Úvod:

Kto by to niekedy povedal, však? Obmeňte našu karfiolovú a cukinovú pizzu za túto! Ďalšia vynikajúca, jedinečná a kreatívna cesta ako využiť sezónu tekvíc. Nerozmýšľajte dlho a choďte si ju okamžite pripraviť! 😉

Vrch pizze zvoľte podľa chuti, ako vždy. Ja som ju tento raz potrela domácim bazalkovým pestom a sušenými paradajkami. V jednoduchosti je krása.

Chcete vedieť, ktorá nám chutila najviac? Presne táto! 🙂 Ale všetky boli výborné.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
● soľ - štipka - -
● vajce - 2 ks -
● mozzarelly light - 1 balenie (125 g) -
● granulovaný cesnak - 1 ČL -
● pizza korenie - 1 ČL -
● uvarená špagetová tekvica - 1 šálka -
Vrch pizze:
● podľa chuti a výberu - - - -

Postup:

Ako som si uvarila špagetovú tekvicu?
Rúru som si predhriala na 200 stupňov. špagetovú tekvicu som si rozrezala pozdĺžne na polovicu. Potom som ju lyžicou zbavila stredu a obidve polovice položila do zapekacej misy (vydlabaný stred smeruje nadol). Tekvicu som si podliala trochou vody (cca ½ – ¾ šálky) a dala piecť na 40-45 minút.

Keď bola upečená a mäkká, tak som si tekvicu otočila na druhú stranu a pomocou vydličky tvorila “špagety” (vždy vidličku ťahajte po boku od vrchu na dol) a dajte vychladnúť.

Vychladnutú tekvicu som potom zbavila prebytočnej vody pomocou žmýkania rukou cez čistú utierku.

Teraz som si pripravila cesto na pizzu. V miske som si zmiešala tekvicu, nastrúhanú mozzarelu a všetky ostatné suroviny. Okrúhlu formu som si vyložila papierom na pečenie (určite nezabudnite!) a vyliala na ňu pripravené cesto. Cesto som po celej ploche rozprestrela a dala zapiecť na 12-15 minút. Cesto som vytiahla a pridala prísady podľa chuťi, a ďalej zapekala 10-15 minút.

Pred krájaním nechajte vychladnúť.

Dobrú chuť! 🙂