Špaldové špenátové šúľance s bryndzou
Info:
Úvod:
Zemiakové šúľance sú asi najobľúbenejším jedlom v našej rodine zo slovenskej kuchyne, ale skôr pripravované na sladko s makom, strúhankou alebo pomletými orechmi.
No, dnes si to žiadalo slaný výdatný obed pre celú rodinu a rozhodla som sa ich aj tento krát pripraviť výživnejšie a zdravšie. Sú pripravované zo špaldovej múky, zemiakov, čerstvého špenátu a bryndzou zmiešanou s jogurtom.
Celej rodine chutili, dokonca im chutili viac, ako tradičné! 😉
Suroviny:
Postup:
Uvarené zemiaky som si ošúpala a nastrúhala na hrubo. špenát som si nakrájala na kúsky a sparila na pare.
Na pomúčenej kuchynskej doske som zmiešala (najlepšie rukami) zemiaky spolu s vajcom, cesnakom, špenátom, múkou a vypracovala nelepivé cesto (múka je odhadom, prisypávajte dovtedy, dokiaľ vám nevznikne nelepivé cesto). Cesto som si rozdelila na 2 časti. Každú časť som vyvaľkala na valec a odkrajovala nožíkom 1 cm pásiky a vytvarovala šúľanec. šúľance som varila vo vriacej vode, dokiaľ nevyplávali na povrch.
V ďalšej miske som si zmiešala bryndzu s jogurtom a so štipkou soli. Nakoniec som bryndzu dochutila čiernym korením a primiešala k šúľancom. šúľance som rozdelila rovnomerne na taniere a podávala. 🙂
Dobrú chuť!