Špaldové špenátové šúľance s bryndzou

Špaldové špenátové šúľance s bryndzou

Výživové Hodnoty:

5 porcií / ks
60 minút
1 porcia obsahuje:
437 kcal
70 g sacharidov
9 g tuku
20 g bielkovín

Popis:

Zemiakové šúľance sú asi najobľúbenejším jedlom v našej rodine zo slovenskej kuchyne, ale skôr pripravované na sladko s makom, strúhankou alebo pomletými orechmi.No, dnes si to žiadalo slaný výdatný obed pre celú rodinu a rozhodla som sa ich aj tento krát pripraviť výživnejšie a zdravšie. Sú pripravované zo špaldovej múky, zemiakov, čerstvého špenátu a bryndzou zmiešanou s jogurtom.Celej rodine chutili, dokonca im chutili viac, ako tradičné! ;)
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

Cesto:

2 šálky špaldová múka hladká
1 ks vajce
3 ks cesnak (strúčik)
4 šálky čerstvý baby špenát
1 kg uvarené zemiaky v šupe

Bryndza:

- - soľ
- - mleté čierne korenie
1 šálka biely jogurt
1 balenie (125 g) bryndza

Postup:

Uvarené zemiaky som si ošúpala a nastrúhala na hrubo. špenát som si nakrájala na kúsky a sparila na pare.

Na pomúčenej kuchynskej doske som zmiešala (najlepšie rukami) zemiaky spolu s vajcom, cesnakom, špenátom, múkou a vypracovala nelepivé cesto (múka je odhadom, prisypávajte dovtedy, dokiaľ vám nevznikne nelepivé cesto). Cesto som si rozdelila na 2 časti. Každú časť som vyvaľkala na valec a odkrajovala nožíkom 1 cm pásiky a vytvarovala šúľanec. šúľance som varila vo vriacej vode, dokiaľ nevyplávali na povrch.

V ďalšej miske som si zmiešala bryndzu s jogurtom a so štipkou soli. Nakoniec som bryndzu dochutila čiernym korením a primiešala k šúľancom. šúľance som rozdelila rovnomerne na taniere a podávala. 🙂

Dobrú chuť!

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky