Cukinové rezance s paradajkovou omáčkou

Info:

2 porcie
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 20 minút
Príprava spolu: 35 minút
1 porcia (1/2 množstva) obsahuje:
247 kcal
Sacharidy: 20 g
Tuky: 10 g
Bielkoviny: 5 g

Úvod:

Toto musíte o-ch-u-t-n-a-ť! 😉

Tieto zdravé, úžasné, zeleninové, bezlepkové cestoviny sú aj zábavné na prípravu. Ani sama neviem, ako vám mám vyjadriť, že boli proste dokonalé. Kto neskúsi, neuverí! Skvelý doplnok k vašej diéte.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cukinové rezance:
● soľ - - - -
● olivový olej - 2 ČL -
● cukina - 2 ks -
Paradajková omáčka:
● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - 1/2 ČL -
● čerstvá bazalka - 1 ČL -
● sušené oregano - 1 ČL -
● paradajka - 2 ks -
● cesnak (strúčik) - 2 ks -
● 1/2 cibule nakrájanej najemno - - - -
● pesto zo sušených paradajok - 1 PL -
● paradajkový pretlak - 4 PL -

Postup:

Cukinu som si umyla, odkrojila konce a so škrabkou na zemiaky som vytvárala “rezance”, ktoré som následne rozkrojila ešte na polovicu. Cukinové rezance som si dala do misky a odložila bokom.

Paradajkovú omáčku som pripravila nasledovne. Na panvici som si rozohriala trocha olivového oleja, pridala nadrobno nakrájanú cibuľu a opiekla do mäkka. Potom som pridala na kocky nakrájané paradajky a dusila, dokiaľ nezmäkli. Keď boli paradajky mäkké, pridala som pretlak, pesto, oregano, bazalku, pretlačený cesnak a zľahka osolila. Dusila som ešte 2 minúty. Nakoniec som si omáčku premiestnila do hlbokej misky a ponorným mixérom rozmixovala do hladka.

Keď som už bolo všetko pripravené, na ďalšej panvici som si rozohriala olivový olej a cukinové rezance som si opiekla “al dente” a podávala. Rezance som rozdelila rovnomerne na dva taniere a omáčku taktiež. Ktorí chcete, vrch rezancov môžete posypať syrom podľa vlastnej chuti. Odporúčam parmezán.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.