Cukinové rezance s paradajkovou omáčkou
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Cukinové rezance:
Paradajková omáčka:
Postup:
Cukinu som si umyla, odkrojila konce a so škrabkou na zemiaky som vytvárala “rezance”, ktoré som následne rozkrojila ešte na polovicu. Cukinové rezance som si dala do misky a odložila bokom.
Paradajkovú omáčku som pripravila nasledovne. Na panvici som si rozohriala trocha olivového oleja, pridala nadrobno nakrájanú cibuľu a opiekla do mäkka. Potom som pridala na kocky nakrájané paradajky a dusila, dokiaľ nezmäkli. Keď boli paradajky mäkké, pridala som pretlak, pesto, oregano, bazalku, pretlačený cesnak a zľahka osolila. Dusila som ešte 2 minúty. Nakoniec som si omáčku premiestnila do hlbokej misky a ponorným mixérom rozmixovala do hladka.
Keď som už bolo všetko pripravené, na ďalšej panvici som si rozohriala olivový olej a cukinové rezance som si opiekla “al dente” a podávala. Rezance som rozdelila rovnomerne na dva taniere a omáčku taktiež. Ktorí chcete, vrch rezancov môžete posypať syrom podľa vlastnej chuti. Odporúčam parmezán.
Dobrú chuť! 🙂