Cukinové rezance s paradajkovou omáčkou
Info:
Úvod:
Toto musíte o-ch-u-t-n-a-ť! 😉
Tieto zdravé, úžasné, zeleninové, bezlepkové cestoviny sú aj zábavné na prípravu. Ani sama neviem, ako vám mám vyjadriť, že boli proste dokonalé. Kto neskúsi, neuverí! Skvelý doplnok k vašej diéte.
Suroviny:
Postup:
Cukinu som si umyla, odkrojila konce a so škrabkou na zemiaky som vytvárala “rezance”, ktoré som následne rozkrojila ešte na polovicu. Cukinové rezance som si dala do misky a odložila bokom.
Paradajkovú omáčku som pripravila nasledovne. Na panvici som si rozohriala trocha olivového oleja, pridala nadrobno nakrájanú cibuľu a opiekla do mäkka. Potom som pridala na kocky nakrájané paradajky a dusila, dokiaľ nezmäkli. Keď boli paradajky mäkké, pridala som pretlak, pesto, oregano, bazalku, pretlačený cesnak a zľahka osolila. Dusila som ešte 2 minúty. Nakoniec som si omáčku premiestnila do hlbokej misky a ponorným mixérom rozmixovala do hladka.
Keď som už bolo všetko pripravené, na ďalšej panvici som si rozohriala olivový olej a cukinové rezance som si opiekla “al dente” a podávala. Rezance som rozdelila rovnomerne na dva taniere a omáčku taktiež. Ktorí chcete, vrch rezancov môžete posypať syrom podľa vlastnej chuti. Odporúčam parmezán.
Dobrú chuť! 🙂