Letný quinoa tart s paradajkami a pórom
Info:
Úvod:
Ľahký a zároveň výdatný letný koláč z farebnej quinoi, póru a slnečných paradajok. 😉 Chutný, vegetariánsky, bezlepkový, nízkokalorický a zároveň sezónny! Quinoa je fantasticky chrumkavá, zatiaľ čo plnka veľmi jemná. Všetko spolu krásne ladí a tvorí úžasné jedlo do letných dní.
Odporúčam podávať s čerstvým rukolovým šalátom. 🙂
Suroviny:
Postup:
Quinoa základ- Quinou som si uvarila v zeleninovom vývare domäkka. Uvarenú quinou som nechala vychladnúť, a potom k nej primiešala ostatné suroviny a dala bokom.
Plnka- Pór s paradajkami som si nakrájala na kolieska. Na panvici som si rozohriala trochu olivového oleja, pridala najemno nakrájaný cesnák a chvíľku opiekla. Následne som pridala pór nakrájaný na kolieska, dochutila korením, soľou a miešala, dokiaľ pór mierne nezmäkol. Vedľa v miske som vymiešala vajce so strúhaným parmezánom a nakrájanou bazalkou a zľahka primiešala paradajky a pór.
Rúru som predhriala na 200 stupňov a dno okrúhlej zapekacej formy (26 cm) som vyložila papierom na pečenie. Zmes z quinoi som celú vysypala do formy, popritláčala po celej ploche aj po okrajoch a dala predpiecť na 15 minút. Nakoniec som pridala zeleninovú plnku, posypala extra parmezánom a zapekala 30 minút.
Dobrú chuť.