Letný quinoa tart s paradajkami a pórom

Letný quinoa tart s paradajkami a pórom

Výživové Hodnoty:

8 porcií / ks
80 minút
1 ks (cca 100g) obsahuje:
100 kcal
15 g sacharidov
4 g tuku
4 g bielkovín

Popis:

Ľahký a zároveň výdatný letný koláč z farebnej quinoi, póru a slnečných paradajok. ;) Chutný, vegetariánsky, bezlepkový, nízkokalorický a zároveň sezónny! Quinoa je fantasticky chrumkavá, zatiaľ čo plnka veľmi jemná. Všetko spolu krásne ladí a tvorí úžasné jedlo do letných dní. Odporúčam podávať s čerstvým rukolovým šalátom. :)
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

Quinoa základ:

- - soľ
1 PL olivový olej
1 ks vajce
1 šálka zeleninový vývar
1/2 šálky farebná quinoa

Plnka:

- - soľ
- - mleté čierne korenie
3 ks paradajky
2 ks cesnak (strúčik)
2 ks vaječný bielok
- - hrsť čerstvej bazalky
- - olivový olej
50 g strúhaný parmezán
1 ks stredne veľký pór

Postup:

Quinoa základ- Quinou som si uvarila v zeleninovom vývare domäkka. Uvarenú quinou som nechala vychladnúť, a potom k nej primiešala ostatné suroviny a dala bokom.
Plnka- Pór s paradajkami som si nakrájala na kolieska. Na panvici som si rozohriala trochu olivového oleja, pridala najemno nakrájaný cesnák a chvíľku opiekla. Následne som pridala pór nakrájaný na kolieska, dochutila korením, soľou a miešala, dokiaľ pór mierne nezmäkol. Vedľa v miske som vymiešala vajce so strúhaným parmezánom a nakrájanou bazalkou a zľahka primiešala paradajky a pór.

Rúru som predhriala na 200 stupňov a dno okrúhlej zapekacej formy (26 cm) som vyložila papierom na pečenie. Zmes z quinoi som celú vysypala do formy, popritláčala po celej ploche aj po okrajoch a dala predpiecť na 15 minút. Nakoniec som pridala zeleninovú plnku, posypala extra parmezánom a zapekala 30 minút.

Dobrú chuť.

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky