Pečená tekvica so zemiakmi a kozím syrom
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
75 minút
1 porcia (225g, bez syra) obsahuje:
25 kcal
40 g sacharidov
5 g tuku
7 g bielkovín
Popis:
Jednoduchý a zdravý recept, ako si vychutnať zapekanú tekvicu so zemiakmi! ;) Na záver posypte nadrobeným kozím syrom a v ústach pocítite pravú lahodnosť jedla.Perfektné, nie náročné jedlo pre celú rodinu, alebo vašich priateľov. :)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1 - 2
PL
olivový olej
300
g
zemiaky
2
ks
jarná cibuľka
-
-
mletá červená paprika
1/2
šálky
nadrobený kozí syr
2 - 3
ks
vetvička rozmarínu
1 - 2
ČL
sušený majorán
2
ks
cesnak nakrájaný na plátky
250
g
hokaido tekvica
Postup:
Rúru som si prehriala na 200 stupňov.
Zemiaky, tekvicu, jarnú cibuľku som si umyla, nakrájala na menšie kocky a premiestnila do zapekacej misy spolu s cesnakom. Zmes som poliala olivovým olejom, dochutila soľou, čiernym korením, majoránom, mletou červenou paprikou a rozmarínom. Všetko som spolu dobre premiešala (najlepšie rukami) a dala zapiecť na 50 – 60 minút (prvú polku pečenia som zemiaky zakryla pokrievkou a druhú polku pečenia som piekla zemiaky odokryté).
Pred podávaním som na vrch nadrobila kozí syr.
Dobrú chuť. 🙂
TIP: Toto jedlo výborné chutí aj vtedy, ak nakoniec vrch posypete ešte vlašskými orechmi.