Pečená tekvica so zemiakmi a kozím syrom

Info:

2 porcie
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 60 minút
Príprava spolu: 75 minút
1 porcia (225g, bez syra) obsahuje:
25 kcal
Sacharidy: 40 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 7 g

Úvod:

Jednoduchý a zdravý recept, ako si vychutnať zapekanú tekvicu so zemiakmi! 😉 Na záver posypte nadrobeným kozím syrom a v ústach pocítite pravú lahodnosť jedla.

Perfektné, nie náročné jedlo pre celú rodinu, alebo vašich priateľov. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

- - - soľ
- - - mleté čierne korenie
1 - 2 PL - olivový olej
300 g - zemiaky
2 ks - jarná cibuľka
- - - mletá červená paprika
1/2 šálky - nadrobený kozí syr
2 - 3 ks - vetvička rozmarínu
1 - 2 ČL - sušený majorán
2 ks - cesnak nakrájaný na plátky
250 g - hokaido tekvica

Postup:

Rúru som si prehriala na 200 stupňov.

Zemiaky, tekvicu, jarnú cibuľku som si umyla, nakrájala na menšie kocky a premiestnila do zapekacej misy spolu s cesnakom. Zmes som poliala olivovým olejom, dochutila soľou, čiernym korením, majoránom, mletou červenou paprikou a rozmarínom. Všetko som spolu dobre premiešala (najlepšie rukami) a dala zapiecť na 50 – 60 minút (prvú polku pečenia som zemiaky zakryla pokrievkou a druhú polku pečenia som piekla zemiaky odokryté).

Pred podávaním som na vrch nadrobila kozí syr.

Dobrú chuť. 🙂

TIP: Toto jedlo výborné chutí aj vtedy, ak nakoniec vrch posypete ešte vlašskými orechmi.

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy