Pečená tekvica so zemiakmi a kozím syrom
Info:
Úvod:
Jednoduchý a zdravý recept, ako si vychutnať zapekanú tekvicu so zemiakmi! 😉 Na záver posypte nadrobeným kozím syrom a v ústach pocítite pravú lahodnosť jedla.
Perfektné, nie náročné jedlo pre celú rodinu, alebo vašich priateľov. 🙂
Suroviny:
Postup:
Rúru som si prehriala na 200 stupňov.
Zemiaky, tekvicu, jarnú cibuľku som si umyla, nakrájala na menšie kocky a premiestnila do zapekacej misy spolu s cesnakom. Zmes som poliala olivovým olejom, dochutila soľou, čiernym korením, majoránom, mletou červenou paprikou a rozmarínom. Všetko som spolu dobre premiešala (najlepšie rukami) a dala zapiecť na 50 – 60 minút (prvú polku pečenia som zemiaky zakryla pokrievkou a druhú polku pečenia som piekla zemiaky odokryté).
Pred podávaním som na vrch nadrobila kozí syr.
Dobrú chuť. 🙂
TIP: Toto jedlo výborné chutí aj vtedy, ak nakoniec vrch posypete ešte vlašskými orechmi.