Pečený falafel s domácim hummusom z cíceru
Info:
Úvod:
Pripravujete si falafel? 🙂 Ale tento falafel je oveľa zdravší, ako originálny recept. Namiesto vyprážania sa pečú v rúre a bonus k tomu – nie je v nich pridaný žiaden tuk! Na zahustenie zmesi som použila cícerovú múku, čiže sú úplne bez lepku.
Cícer je skvelým zdrojom bielkovín! Na 100g obsahuje 8g biekovín. Takže, vegetariáni aj vegáni si prídu na svoje. Jedine, čo budete potrebovať k tomuto receptu je výkonný kuchynský robot. 🙂
Tiež sa dajú komfortne zabaliť a zobrať si ich so sebou kamkoľvek. Či už budete v práci, alebo cestovať. 😉
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie.
Falafel – Všetky suroviny som si pridala do mixéru a rozmixovala na hladkú konzistenciu. Vodu som pridávala zľahka, podľa konzistencie, mala by byť hustejšia, tak aby sa zo zmesi dali ľahko tvarovať guľky.
Zo zmesi som vytvarovala 10 guliek (vždy si naberte 1 vrchovatú ČL) a poukladala ich na plech. Piekla som 20-25 minút. V polovici pečenia som ich obrátila na druhú stranu, aby sa prepiekli rovnomerne. Pár minút pred dopečením som prepla na funkciu gril, aby boli extra chrumkavé.
Hummus – Všetky suroviny som si opäť pridala do mixéra a vymixovala do hladka. Kto je vegán, alebo má intoleranciu na laktózu, tak použite tahini pastu.
Môžete podávať. 🙂 Ak chcete, servírujte s miskou čerstvého listového šalátu.
Dobrú chuť.