Svieže bryndzové gnocchi s hráškom a citrónom
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
30 minút
1 porcia (1/2 množstva) ovsahuje:
419 kcal
45 g sacharidov
18 g tuku
26 g bielkovín
Popis:
Milujem strávený čas v kuchyni vytváraním rýchlych a chutných jedál. A o tomto svedčí aj tento dnešný recept na tieto domáce bryndzové gnocchi, ktorá im dodáva tú správnu jemnosť a výraznejšiu chuť. Ešte horúce som ich pokvapkala sviežou citrónovou šťavou, hráškom a maslom ghee. :)Ako stvorené pre prichádzajúce jarné obdobie! ;)
Suroviny:
Cesto:
3/4-1
šálka
celozrnná pšeničná múka hladká
1
ks
vajce
1/2
ČL
soľ
1/2
balenia (125 g)
bryndza
Na dokončenie:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
2
ks
cesnak (strúčik)
-
-
kôra a šťava z 1 citróna
1
PL
maslo ghee
1
šálka
uvarený hrášok na pare
Postup:
Do misky som si pridala všetky suroviny na cesto a rukou vypracovala cesto. Potom som ho premiestnila na pomúčenú dosku a tam ho ešte pár minút spracovávala. Cesto som rozkrojila na polovicu a pomocou rúk som vyvaľkala z každej polovice dlhší valec, z ktorého som následne ukrajovala gnocchi.
Gnocchi som varila vo vriacej vode. Keď vyplávali na povrch, scedila som ich a premiestnila do hlbokej misky. Horúce som ich premiešala s maslom ghee, citrónovou šťavou, cesnakom, korením, soľou a hráškom.
Dobrú chuť. 🙂