Svieže bryndzové gnocchi s hráškom a citrónom
Info:
Úvod:
Milujem strávený čas v kuchyni vytváraním rýchlych a chutných jedál. A o tomto svedčí aj tento dnešný recept na tieto domáce bryndzové gnocchi, ktorá im dodáva tú správnu jemnosť a výraznejšiu chuť. Ešte horúce som ich pokvapkala sviežou citrónovou šťavou, hráškom a maslom ghee. 🙂
Ako stvorené pre prichádzajúce jarné obdobie! 😉
Suroviny:
Postup:
Do misky som si pridala všetky suroviny na cesto a rukou vypracovala cesto. Potom som ho premiestnila na pomúčenú dosku a tam ho ešte pár minút spracovávala. Cesto som rozkrojila na polovicu a pomocou rúk som vyvaľkala z každej polovice dlhší valec, z ktorého som následne ukrajovala gnocchi.
Gnocchi som varila vo vriacej vode. Keď vyplávali na povrch, scedila som ich a premiestnila do hlbokej misky. Horúce som ich premiešala s maslom ghee, citrónovou šťavou, cesnakom, korením, soľou a hráškom.
Dobrú chuť. 🙂