Svieže bryndzové gnocchi s hráškom a citrónom

Info:

2 porcie
Predpríprava: 20 minút
Príprava: 10 minút
Príprava spolu: 30 minút
1 porcia (1/2 množstva) ovsahuje:
419 kcal
Sacharidy: 45 g
Tuky: 18 g
Bielkoviny: 26 g

Úvod:

Milujem strávený čas v kuchyni vytváraním rýchlych a chutných jedál. A o tomto svedčí aj tento dnešný recept na tieto domáce bryndzové gnocchi, ktorá im dodáva tú správnu jemnosť a výraznejšiu chuť. Ešte horúce som ich pokvapkala sviežou citrónovou šťavou, hráškom a maslom ghee. 🙂

Ako stvorené pre prichádzajúce jarné obdobie! 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
● celozrnná pšeničná múka hladká - 3/4-1 šálka -
● vajce - 1 ks -
● soľ - 1/2 ČL -
● bryndza - 1/2 balenia (125 g) -
Na dokončenie:
● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● cesnak (strúčik) - 2 ks -
● kôra a šťava z 1 citróna - - - -
● maslo ghee - 1 PL -
● uvarený hrášok na pare - 1 šálka -

Postup:

Do misky som si pridala všetky suroviny na cesto a rukou vypracovala cesto. Potom som ho premiestnila na pomúčenú dosku a tam ho ešte pár minút spracovávala. Cesto som rozkrojila na polovicu a pomocou rúk som vyvaľkala z každej polovice dlhší valec, z ktorého som následne ukrajovala gnocchi.

Gnocchi som varila vo vriacej vode. Keď vyplávali na povrch, scedila som ich a premiestnila do hlbokej misky. Horúce som ich premiešala s maslom ghee, citrónovou šťavou, cesnakom, korením, soľou a hráškom.

Dobrú chuť. 🙂