Baklažánové lasagne s mozzarellou

Baklažánové lasagne s mozzarellou

Výživové Hodnoty:

2 porcií / ks
45 minút
1 porcia (2 ks) obsahuje:
362 kcal
30 g sacharidov
13 g tuku
11 g bielkovín

Popis:

Namiesto použitia tradičných lasagnových rezancov sú tieto lasagne vrstvené plátkami baklažánu, čerstvými paradajkami a mozzarellou. Je to zdravý a rýchly recept s nízkym obsahom sacharidov, ale zato veľmi dobrý a plný chutí. ;) Je skvelou alternatívou, ak hľadáte bezlepkový variant alebo chcete znížiť obsah sacharidov či mäsa. Namiesto paradajok môžete použiť aj domáci kečup.
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

- - soľ
- - mleté čierne korenie
- - sušená bazalka
- - sušené oregano
2 PL olivový olej
2 menšie ks baklažán
- - petržlenová vňať
2 ks paradajka nakrájaná na plátky
1 balenie (125 g) mozzarelly light
- - celozrnná strúhanka

Postup:

Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Kolieska baklažánu som si pridala do hlbokej misky. Potom som ich poliala som ich olivovým olejom a dochutila bylinkami, korením a soľou. Takto pripravený baklažán som si chvíľku opiekla na panvici (z každej strany asi 3-4 minúty).
Na plech som si uložila kolieska baklažánu, na každé koliesko položila paradajku, plátok mozzarelly a takto vrstvila každý kúsok. Na každý 1 kus sú použité 3 kolieska baklažánu. Nakoniec som vrch potrela domácim kečupom, trochou strúhanky a nastrúhala trocha syru.
Zapekala som cca 25-30 minút, závisí od hrúbky baklažánu.

Dobrú chuť! 🙂

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky