Baklažánové lasagne s mozzarellou
Info:
Úvod:
Namiesto použitia tradičných lasagnových rezancov sú tieto lasagne vrstvené plátkami baklažánu, čerstvými paradajkami a mozzarellou. Je to zdravý a rýchly recept s nízkym obsahom sacharidov, ale zato veľmi dobrý a plný chutí. 😉 Je skvelou alternatívou, ak hľadáte bezlepkový variant alebo chcete znížiť obsah sacharidov či mäsa.
Namiesto paradajok môžete použiť aj domáci kečup.
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Kolieska baklažánu som si pridala do hlbokej misky. Potom som ich poliala som ich olivovým olejom a dochutila bylinkami, korením a soľou. Takto pripravený baklažán som si chvíľku opiekla na panvici (z každej strany asi 3-4 minúty).
Na plech som si uložila kolieska baklažánu, na každé koliesko položila paradajku, plátok mozzarelly a takto vrstvila každý kúsok. Na každý 1 kus sú použité 3 kolieska baklažánu. Nakoniec som vrch potrela domácim kečupom, trochou strúhanky a nastrúhala trocha syru.
Zapekala som cca 25-30 minút, závisí od hrúbky baklažánu.
Dobrú chuť! 🙂