Plnené batáty s kuracími prsiami a špenátom
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 220 stupňov a celý zemiak dala upiecť na 60 minút domäkka. 20 minút pred dopečením som vedľa zemiaku poukladala kuracie plátky, ktoré som predtým potrela olivovým olejom, soľou a čiernym korením. Upečený zemiak a kuracie prsia som nechala úplne vychladnúť. Zatiaľ som si vedľa v miske zmiešala olivový olej s citrónovou šťavou, grilovacím korením, bylinkami, cesnakom a špenátom (špenát som predtým nechala pár minút nad parou).Vychladnutý zemiak som rozkrojila pozdĺžne na polovicu a stred zemiaku zľahka odstránila (nie úplne). Takto pripravený zemiak som dala zapiecť ešte na 5-10 minút. Kuracie prsia som nakrájala najemno, pridala do pripravenej omáčky z olivového oleja a rovnomerne naplnila zemiaky. Nakoniec som vrch posypala strúhaným parmezánom a dala zapiecť ešte na 10 minút.Podávame s čerstvým šalátom a obľúbeným dressingom.
Dobrú chuť.