Cukinové rezance s avokádovým pestom, hráškom a luskami
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Postup:
Cukinové rezance- Cukinu som si umyla a pomocou škrabky na zemiaky (ak máte špiralizér na zeleninu, použite ten) som tvorila rezance, ktoré som následne nakrájala na tenšie pásiky. Rezance som premiestnila do misky, osolila a dala na bok odpočívať.
Avokádové pesto- Avokádo, bazalkové listy, olivový olej, vlašské orechy, cesnak, šťavu z limetky a soľ som pridala do mixéra a vymixovala do hladkej pasty (ak máte radi redšie pesto, pridajte viac olivového oleja).
Hrášok, lusky- Hrášok a lusky som si jednoducho udusila na pare do mäkka.
Ja osobne cukinové rezance už nevarím ani nerestujem na panvici. Vďaka soli krásne zmäknú. Ak sa vám tento postup nepozdáva, môžete cukinové rezance zľahka uvariť vo vriacej vode alebo orestovat na panvici s kvapkou olivového oleja.
Cukinové rezance som zmiešala s pestom, rozdelila rovnomerne na dva taniere a následne na vrch pridala hrášok, lusky a syr feta (pre čisto vegánsku, paleo a bezlaktózovú verziu syr vynechajte).
Dobrú chuť.