Rukolový šalát s kozím syrom
Info:
Úvod:
Z dovolenky som si doniesla skvelé domáce výrobky z kozieho mlieka (tvaroh, mlieko, syry…) a dnes som ho využila v tomto skvelom šaláte. Väčšina ľudí nemusí výrobky z kozieho mlieka pre ich špecifickú chuť a vôňu, ale pre mňa je to delikatesa.
Kozie mlieko a výrobky z tohto mlieka sú vraj zdravšie ako z kravského mlieka. Hovorí sa, že kozie mlieko je elixírom krásy a dlhovekosti. Obsahuje oveľa viac vápnika, je dobré na trávenie, pomáha proti stresu, alergiám, rakovine, posilňuje imunitu. Obsahujevitamín A (kravské mlieko len pre – vitamín A). Ďalej vitamín B12, C, železo, kyselinu listovú a mastné kyseliny.
šalát je rýchly, chutný, chrumkavý a chute sa k sebe skvele hodia.
Suroviny:
Postup:
V miske som si zmiešala všetky suroviny na šalát a suroviny na dressing taktiež.
Celozrnné trojuholníky som si pripravila nasledovne. Pripravujú sa na štýl tortíl. Do misky som si nasypala múku, prášok do pečiva so štipkou soli a pomaly prilievala teplú vodu, dokiaľ mi nevzniklo nelepivé cesto. Panvicu som si rozohriala, cesto som si rozdelila do dvoch malých guliek a každú prstami vo vzduchu som vytvarovala do kruhu (nie moc na tenko, ani na hrubo) a opiekla z každej strany dohneda.
Hotové “tortilly” som si rozkrájala na menšie nepravidelné trojuholníčky.
Dobrú chuť! 🙂