Rukolový šalát s kozím syrom
Výživové Hodnoty:
1 porcií / ks
15 minút
1 porcia obsahuje:
289 kcal
13 g sacharidov
19 g tuku
20 g bielkovín
Popis:
Z dovolenky som si doniesla skvelé domáce výrobky z kozieho mlieka (tvaroh, mlieko, syry...) a dnes som ho využila v tomto skvelom šaláte. Väčšina ľudí nemusí výrobky z kozieho mlieka pre ich špecifickú chuť a vôňu, ale pre mňa je to delikatesa.Kozie mlieko a výrobky z tohto mlieka sú vraj zdravšie ako z kravského mlieka. Hovorí sa, že kozie mlieko je elixírom krásy a dlhovekosti. Obsahuje oveľa viac vápnika, je dobré na trávenie, pomáha proti stresu, alergiám, rakovine, posilňuje imunitu. Obsahujevitamín A (kravské mlieko len pre - vitamín A). Ďalej vitamín B12, C, železo, kyselinu listovú a mastné kyseliny.šalát je rýchly, chutný, chrumkavý a chute sa k sebe skvele hodia.
Suroviny:
Šalát:
3
PL
kukurica
1
šálka
rukola
1/2
ks
cibuľa nakrájaná na kolieska
1/2
šálky
kozí syr nakrájaný na kocky
Jogurtová omáčka:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1
ČL
olivový olej
1
ks
cesnak (strúčik)
-
-
mleté chilli
1/2
PL
citrónová šťava
3
PL
0% grécky jogurt
Postup:
V miske som si zmiešala všetky suroviny na šalát a suroviny na dressing taktiež.
Celozrnné trojuholníky som si pripravila nasledovne. Pripravujú sa na štýl tortíl. Do misky som si nasypala múku, prášok do pečiva so štipkou soli a pomaly prilievala teplú vodu, dokiaľ mi nevzniklo nelepivé cesto. Panvicu som si rozohriala, cesto som si rozdelila do dvoch malých guliek a každú prstami vo vzduchu som vytvarovala do kruhu (nie moc na tenko, ani na hrubo) a opiekla z každej strany dohneda.
Hotové “tortilly” som si rozkrájala na menšie nepravidelné trojuholníčky.
Dobrú chuť! 🙂