Mrkvovo-cibuľové placky
Info:
Úvod:
Keď sa povedia placky, každý si vybaví tie zemiakové. Ja som však tentokrát namiesto zemiakov použila mrkvu. Placky sú tak oveľa ľahšie stráviteľné, ako keby boli pripravované zo zemiakov, pretože tie obsahujú veľa škrobu. Mrkvové navyše neobsahujú lepok a príprava je smiešne rýchla a ľahká, ale za to veľmi chutná! 🙂
Suroviny:
Postup:
Mrkvu, cibuľu a vajcia som zmiešala v miske. Potom som zmes dochutila soľou, čiernym korením, cesnakom a vmiešala mandľovú múku.
Na panvici som si rozohriala trochu olivového oleja, pridala cca 1 PL zmesi a tvorila malé placky. Z každej strany som opekala cca 2 minúty. Hotové placky som premiestnila na servítku, aby nasiakli prebytočný tuk. Podávame s jogurtom alebo obľúbeným dressingom.
Dobrú chuť! 🙂