Špaldové halušky s medvedím cesnakom

Info:

700 g
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 10 minút
Príprava spolu: 20 minút
100g halušiek obsahuje:
195 kcal
Sacharidy: 34 g
Tuky: 2.50 g
Bielkoviny: 8 g

Úvod:

Vždy keď pripravujem recepty s múkou, špaldová je moja obľúbená. Milujem jej výraznú orieškovú chuť, ktorá dodáva receptom jedinečnú silu. Keď ju spojíte s medvedím cesnakom-dokonalosť! Vzniknú lahodné halušky, ktoré sa vám budu rozplývať v ústach … a vy s nimi. 😉
U nás doma sa osvedčila syrová alebo bryndzová omáčka posypaná jarnou cibuľkou. Skvelo sa hodia aj ako príloha k mäsu. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● vajce - 2 ks -
● voda - podľa potreby - -
● medvedí cesnak - 50 g -
● špaldová polohrubá múka - 2 šálky -
● špaldová krupica - 1/2 šálky -

Postup:

Do misky som si pridala špaldovú múku, krupicu, vajcia a trocha soli. Do mixéra som pridala nakrájaný medvedí cesnak s trochou vody a vymixovala do hladka (ako keď mixujete smoothie). Túto zmes som vyliala do misky k múke a dobre premiešala (vnikne vám hustá zmes). Nakoniec som pridávala vodu podľa potreby, dokiaľ mi nevznikla mierne hustá zmes (od oka, každá múka saje tekutinu inak, cesto nesmie byť ani moc riedke, ani tuhé ako “betón”).
V hrnci som si priviedla osolenú vodu k varu, plameň stíšila na minimum a tvorila halušky cez haluškovač. Halušky som chvíľku povarila a zliala vodu. Podávame s bryndzou a jarnou cibuľkou alebo syrovou omáčkou.

Dobrú chuť.