Cícerovo-mrkvové nugetky s medovo-horčicovou omáčkou
Info:
Úvod:
Som veľký fanúšik cíceru. Jedávam ho často, hlavne z neho pripravujem skvelý hummus. No tento krát som sa z nich pokúsila urobiť tieto nugetky. Skvele sa hodil do tohto receptu, pretože cícer ma skvelú maslovú konzistenciu po rozmixovaní a jemne orieškovú chuť.
Aby som nezabudla, cícer obsahuje veľa prospešných živín pre naše telo a hlavne ma bohatý obsah vlákniny a bielkovín! Pre lepšiu chuť som do nich postrúhala mrkvu a mozzarelu. Navyše medovo-horčicová omáčka sa k nim ideálne hodila.
Chrumkavé nugetky sa dajú spraviť aj bez fritovania! Nasledujte recept. 🙂
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Plech som vyložila papierom na pečenie a potrela olivovým olejom.
Nugetky – Cícer som si rozmixovala ponorným mixérom. Nemusíte úplne do hladka, dobré je, keď tam ostanú aj väčšie kúsky. Potom som všetky ostatné suroviny pridala k cíceru a rukou vypracovala zmes. Zo zmesi som tvarovala malé nugetky a ukladala na plech.
Piekla som 20-25 minút. Po 15 minútach som nugetky obrátila na druhú stranu a piekla ďalej do chrumkava. Pri konci môžete použiť funkciu gril pre extra chrumkavosť.
Omáčka – Všetky suroviny som vymiešala v malej miske a podávala k nugetkám.
Celá omáčka obsahuje 130 kcal, 24g sacharidov, 15g bielkovín a 1g tuku.
Dobrú chuť! 🙂