Cestoviny s pečenou špargľou, bazalkovým pestom a sušenými paradajkami
Výživové Hodnoty:
3 porcií / ks
30 minút
1 porcia (265g) obsahuje:
380 kcal
59 g sacharidov
6 g tuku
16 g bielkovín
Popis:
Uponáhľané a zaneprázdnené dni? Tak tento recept je pre vás ako stvorený. :) Celozrnné penne, ktoré sú preplnené chutnou zeleninou, ako sezónnou špargľou, rukolou, bazalkou a paradajkami. Stačí jednoducho všetko spolu premiešať a ľahké vegetariánske jedlo, ktoré zasýti je na svete.
Varíte často zo špargle?
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
-
-
sušené oregano
1
ks
cesnak (strúčik)
-
-
olivový olej
50
g
rukola
200
g
neuvarené celozrnné penne cestoviny
3
PL
bazalkové pesto
300
g
zelená špargľa
100
g
sušené paradajky
Postup:
Cestoviny so si uvarila podľa návodu (môžete použiť akékoľvek). Konce zelenej špargle som odkrojila, uložila ju na plech vyloženým papierom na pečenie, pokvapkala olivovým olejom, zľahka osolila a dala piecť na 12 minút pri 220 stupňoch. Kým sa piekla, rukolu a sušené paradajky som si nakrájala na menšie kúsky. Upečenú špargľu som nechala mierne vychladnúť a nakrájala taktiež na menšie kúsky. Do misky som pridala uvarené cestoviny so všetkými surovinami a opatrne premiešala.
Ak chcete, môžete podávať s nastrúhaným parmezánom.
Dobrú chuť.