Cestoviny s pečenou špargľou, bazalkovým pestom a sušenými paradajkami
Info:
Úvod:
Uponáhľané a zaneprázdnené dni? Tak tento recept je pre vás ako stvorený. 🙂 Celozrnné penne, ktoré sú preplnené chutnou zeleninou, ako sezónnou špargľou, rukolou, bazalkou a paradajkami. Stačí jednoducho všetko spolu premiešať a ľahké vegetariánske jedlo, ktoré zasýti je na svete.
Varíte často zo špargle?
Suroviny:
Postup:
Cestoviny so si uvarila podľa návodu (môžete použiť akékoľvek). Konce zelenej špargle som odkrojila, uložila ju na plech vyloženým papierom na pečenie, pokvapkala olivovým olejom, zľahka osolila a dala piecť na 12 minút pri 220 stupňoch. Kým sa piekla, rukolu a sušené paradajky som si nakrájala na menšie kúsky. Upečenú špargľu som nechala mierne vychladnúť a nakrájala taktiež na menšie kúsky. Do misky som pridala uvarené cestoviny so všetkými surovinami a opatrne premiešala.
Ak chcete, môžete podávať s nastrúhaným parmezánom.
Dobrú chuť.