Chutná blesková paella ako zo Španielska

Info:

4 porcie
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 45 minút
100g obsahuje:
159 kcal
Sacharidy: 15 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 10 g

Úvod:

Leto, slnko, more … spomienky na obľúbené pláže, relax a miestne jedlo. Slnečné španielsko si rada pripomínam aj doma po dovolenke. Stačí iba pár základných surovín a španielská paella je na stole! 😉 Dôležitú úlohu paelly zohráva ryža a korenie šafrán, ktoré jej dodáva špecifickú chuť a žltú farbu. Mám rada pestrosť paelly, môžete ju skombinovať s takmer akoukoľvek surovinou, ktorá je dobre kombinovateľná s ryžou – preto existujú rôzne verzie.
Máte radi paellu? Aká je vaša obľúbená? 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● olivový olej - 1 PL -
● cesnak (strúčik) - 2 ks -
● najemno nakrájaná cibuľa - 1 ks -
● šťava z 1/2 limetky - - - -
● červená paprika - 1/2 ks -
● nasekaná čerstvá petržlenová vňať - - - -
● kuracie prsia/krevety - 400 g -
● korenie šafrán - 1 ČL -
● údená/mletá paprika - 1 ČL -
● paella/arborio ryža - 1 šálka -
● kurací vývar - 3 šálky -
● veľké paradajky - 2 ks -

Postup:

Kuracie prsia, paradajky a červenú papriku som si nakrájala na kocky. V panvici som si rozohriala olivový, pridala najemno nakrájanú cibuľu, kuracie prsia/krevety, dochutila soľou, korením a zľahka opiekla. Potom som pridala ryžu, paradajky, červenú papriku, údenú papriku (alebo klasickú červenú papriku), šafrán, zaliala 1 šálkou vývaru a premiešala. Keď ryža vsiakla vývar, pridala som ďalšiu šálku vývaru. Vývar som pridávala dovtedy, dokiaľ ryža nebola mäkká.
Nakoniec som primiešala podľa chuti nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a rozpučený cesnak (ja osobne bylinky a cesnak pridávam nakoniec, aby mali výraznejšiu chuť) a pokvapkala šťavou z limetky.
Servírovala som s extra kúskami limetiek.

Dobrú chuť.

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.