Chutná blesková paella ako zo Španielska
Info:
Úvod:
Leto, slnko, more … spomienky na obľúbené pláže, relax a miestne jedlo. Slnečné španielsko si rada pripomínam aj doma po dovolenke. Stačí iba pár základných surovín a španielská paella je na stole! 😉 Dôležitú úlohu paelly zohráva ryža a korenie šafrán, ktoré jej dodáva špecifickú chuť a žltú farbu. Mám rada pestrosť paelly, môžete ju skombinovať s takmer akoukoľvek surovinou, ktorá je dobre kombinovateľná s ryžou – preto existujú rôzne verzie.
Máte radi paellu? Aká je vaša obľúbená? 🙂
Suroviny:
Postup:
Kuracie prsia, paradajky a červenú papriku som si nakrájala na kocky. V panvici som si rozohriala olivový, pridala najemno nakrájanú cibuľu, kuracie prsia/krevety, dochutila soľou, korením a zľahka opiekla. Potom som pridala ryžu, paradajky, červenú papriku, údenú papriku (alebo klasickú červenú papriku), šafrán, zaliala 1 šálkou vývaru a premiešala. Keď ryža vsiakla vývar, pridala som ďalšiu šálku vývaru. Vývar som pridávala dovtedy, dokiaľ ryža nebola mäkká.
Nakoniec som primiešala podľa chuti nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a rozpučený cesnak (ja osobne bylinky a cesnak pridávam nakoniec, aby mali výraznejšiu chuť) a pokvapkala šťavou z limetky.
Servírovala som s extra kúskami limetiek.
Dobrú chuť.