Kokosové kuracie prsia s ananásovou omáčkou
Info:
Úvod:
Čo vám môže ešte viac pripomínať exotiku ako ananás a kokos? Kokos je výborným doplnkom k slaným aj sladkým jedlám, dodáva výbornú chuť a textúru. Kuracie prsia sú chrumkavé a karí korenie dokonale ladí s ananásom. 😉
Ľahký obed, alebo večera hotová do pár minútiek!
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Do malej misky som si pridala vaječné bielky so štipkou soli. Na plytkom tanieri som si zmiešala kokos, karí korenie a cesnak. Kuracie prsia som najprv namočila do bielkov a následne do kokosu. Na plech som uložila papier na pečenie, poukladala naň kuracie prsia a piekla 20-25 minút. Kuracie prsia po 10 minútach pečenia som prevrátila na druhú stranu, aby boli z každej strany chrumkavé a prepečené.
Kým sa kuracie prsia piekli, pripravila som si omáčku. V malom hrnci som si rozpučila ananás s trochou šťavy z ananásu, pridala med, vodu a nechala variť na miernom plameni cca 10 minút. Nakoniec som zahustila škrobom/arrowroot práškom (množstvo zvoľte podľa seba, podľa toho, akú chcete mať omáčku hustú) a môžete podávať.
Ak chcete, prílohu zvoľťe podľa chuti, najlepšie ryžu. 🙂
Dobrú chuť!