Kokosové kuracie prsia s ananásovou omáčkou

Info:

4 porcie
Predpríprava: 20 minút
Príprava: 25 minút
Príprava spolu: 45 minút
1 porcia (1 ks mäsa+1/4 omáčky) obsahuje:
199 kcal
Sacharidy: 8 g
Tuky: 4 g
Bielkoviny: 31 g

Úvod:

Čo vám môže ešte viac pripomínať exotiku ako ananás a kokos? Kokos je výborným doplnkom k slaným aj sladkým jedlám, dodáva výbornú chuť a textúru. Kuracie prsia sú chrumkavé a karí korenie dokonale ladí s ananásom. 😉

Ľahký obed, alebo večera hotová do pár minútiek!

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● med/javorový sirup/agave - 1 PL -
● škrob/arrowroot prášok na zahustenie - 1 - 2 ČL -
● sušený kokos - 1/3 šálky -
● voda - 1/4 šálky -
● vaječné bielky - 1/2 šálky -
● granulovaný cesnak - 1 ČL -
● karí korenie - 1 ČL -
● malá plechovka ananásu - 1 ks -
● očistené kuracie prsia - 4 ks -

Postup:

Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Do malej misky som si pridala vaječné bielky so štipkou soli. Na plytkom tanieri som si zmiešala kokos, karí korenie a cesnak. Kuracie prsia som najprv namočila do bielkov a následne do kokosu. Na plech som uložila papier na pečenie, poukladala naň kuracie prsia a piekla 20-25 minút. Kuracie prsia po 10 minútach pečenia som prevrátila na druhú stranu, aby boli z každej strany chrumkavé a prepečené.

Kým sa kuracie prsia piekli, pripravila som si omáčku. V malom hrnci som si rozpučila ananás s trochou šťavy z ananásu, pridala med, vodu a nechala variť na miernom plameni cca 10 minút. Nakoniec som zahustila škrobom/arrowroot práškom (množstvo zvoľte podľa seba, podľa toho, akú chcete mať omáčku hustú) a môžete podávať.

Ak chcete, prílohu zvoľťe podľa chuti, najlepšie ryžu. 🙂

Dobrú chuť!