0029. Kokosové kuracie prsia s ananásovou omáčkou_02

Kokosové kuracie prsia s ananásovou omáčkou

Výživové Hodnoty:

4 porcií / ks
45 minút
1 porcia (1 ks mäsa+1/4 omáčky) obsahuje:
199 kcal
8 g sacharidov
4 g tuku
31 g bielkovín

Popis:

Čo vám môže ešte viac pripomínať exotiku ako ananás a kokos? Kokos je výborným doplnkom k slaným aj sladkým jedlám, dodáva výbornú chuť a textúru. Kuracie prsia sú chrumkavé a karí korenie dokonale ladí s ananásom. ;) Ľahký obed, alebo večera hotová do pár minútiek!
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

- - soľ
1 PL med/javorový sirup/agave
1 - 2 ČL škrob/arrowroot prášok na zahustenie
1/3 šálky sušený kokos
1/4 šálky voda
1/2 šálky vaječné bielky
1 ČL granulovaný cesnak
1 ČL karí korenie
1 ks malá plechovka ananásu
4 ks očistené kuracie prsia

Postup:

Rúru som si predhriala na 200 stupňov. Do malej misky som si pridala vaječné bielky so štipkou soli. Na plytkom tanieri som si zmiešala kokos, karí korenie a cesnak. Kuracie prsia som najprv namočila do bielkov a následne do kokosu. Na plech som uložila papier na pečenie, poukladala naň kuracie prsia a piekla 20-25 minút. Kuracie prsia po 10 minútach pečenia som prevrátila na druhú stranu, aby boli z každej strany chrumkavé a prepečené.

Kým sa kuracie prsia piekli, pripravila som si omáčku. V malom hrnci som si rozpučila ananás s trochou šťavy z ananásu, pridala med, vodu a nechala variť na miernom plameni cca 10 minút. Nakoniec som zahustila škrobom/arrowroot práškom (množstvo zvoľte podľa seba, podľa toho, akú chcete mať omáčku hustú) a môžete podávať.

Ak chcete, prílohu zvoľťe podľa chuti, najlepšie ryžu. 🙂

Dobrú chuť!

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky