Cukinový koláč s karamelizovanou cibuľkou
Info:
Úvod:
Včera som navštívila nový BIO obchod, kde som narazila na múku zo pšena. A hádajte z čoho je základ tohto koláču? áno, z pšenovej múky! Múka je výborná, má výraznú chuť, obsahuje vysoké množstvo vlákniny a hlavne je vhodná pre tých, ktorí majú bezlepkovú diétu. Dajú sa z nej pripravovať rôzne dobroty, ale o tom potom. 😉
Koláč z tejto múky a kombináciou cukiny a karamelizovanej cibule je zaujímavý, ale veľmi chutný! Som si istá, že vám zachutí. Skvelý tip na obed či ako ľahká desiata. 😉
Suroviny:
Postup:
Základ-Rúru som si dala predhriať na 200 stupňov. Menší hlboký plech som si vyložila papierom na pečenie a dala bokom. Múku som si zmiešala so soľou a ostatnými surovinami v miske (vznikne vám celkom drobivé cesto, ale nebojte). Cesto som si vysypala na plech a rukami popritláčala na celú plochu plechu (cesto by malo byť už pekne spojené). Cesto som poprepichovala vidličkou a dala predpiecť na 10-12 minút. Potom som ho vytiahla a nechala chladnúť.
Plnka-Na rozohriatom olivovom oleji som si opiekla cibuľu spolu s trstinovým cukrom do zlatista. Potom som cibuľu rozprestrela po pšenovom základe. Na cibuľu som následne poukladala na tenké plátky nastrúhanú cukinu. V miske som si rozšľahala vajcia spolu s mliekom. Potom som pridala nastrúhaný parmezán, múku, roztlačený cesnak, soľ a nakoniec dochutila koreninami. Túto zmes som vyliala na cibuľu a cukinu a dala zapiecť na 30-35 minút, alebo dokiaľ vrch nebol pekne zlatistý.
Dobrú chuť! 🙂