Batátovo-cukinový koláč na slano

Info:

8 ks
Predpríprava: 20 minút
Príprava: 60 minút
Príprava spolu: 80 minút
1 ks obsahuje:
130 kcal
Sacharidy: 8 g
Tuky: 6 g
Bielkoviny: 11 g

Úvod:

Zbožnujem kombináciu sladko-slanej chuti. Tak som spojila spolu výživné sladké zemiaky a ako skvelý doplnok k nim chutnú cukinu. 🙂 Potom som už primiešala moje obľúbene syry, bylinky a vznikol z toho tento vynikajúci slaný koláč!

Zvyšok prípravy tohto koláču je super jednoduchý a vy si vyčaríte ľahké a unikátne jedlo. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Základ:
● soľ - - - -
● sušená bazalka - 1 ČL -
● sušené oregano - 1 ČL -
● vajce - 2 ks -
● nastrúhaná mozzarella light - 1/2 šálky -
● granulovaný cesnak - 1 ČL -
● veľký upečený sladký zemiak (batát) - 1 ks -
Vrchná vrstva:
● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● mlieko 0,5% - 1 šálka -
● cukina - 1 ks -
● strúhaný parmezán - 3/4 šálky -
● vajce - 2-3 ks -
● špaldová múka hladká - 1 a 1/2 PL -
● najemno nakrájaná cibuľa - 1 ks -
● olivový olej - - - -

Postup:

Rúru som si predhriala na 180 stupňov a tortovú formu vymazala olivovým olejom.

Základ- Upečený zemiak som si ošúpala a rozpučila vidličkou na pyré. Následne som všetky suroviny zmiešala v miske, vyliala na spodok tortovej formy a dala predpiecť na 15-20 minút.

Zatiaľ som si pripravila vrchnú vrstvu. Na olivovom oleji som si opiekla do zmäknutia cukinu nakrájanú na menšie kocky. Vedľa v miske som si zmiešala mlieko, syr, vajcia, múku, mleté čierne korenie a soľ.

Zmäknutú cukinu som rozprestrela po predpečenom základe a vrch cukiny zaliala syrovou plnkou. Pred vložením do rúry som ešte vrch posypala extra dávkou syra a zapekala 30-35 minút dozlatista.

Pred krájaním nechajte dobre vychladnúť. Podávame najlepšie s čerstvou rukolou. Studený je taktiež výborný. 🙂

Dobrú chuť.