Batátovo-cukinový koláč na slano
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Základ:
Vrchná vrstva:
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a tortovú formu vymazala olivovým olejom.
Základ- Upečený zemiak som si ošúpala a rozpučila vidličkou na pyré. Následne som všetky suroviny zmiešala v miske, vyliala na spodok tortovej formy a dala predpiecť na 15-20 minút.
Zatiaľ som si pripravila vrchnú vrstvu. Na olivovom oleji som si opiekla do zmäknutia cukinu nakrájanú na menšie kocky. Vedľa v miske som si zmiešala mlieko, syr, vajcia, múku, mleté čierne korenie a soľ.
Zmäknutú cukinu som rozprestrela po predpečenom základe a vrch cukiny zaliala syrovou plnkou. Pred vložením do rúry som ešte vrch posypala extra dávkou syra a zapekala 30-35 minút dozlatista.
Pred krájaním nechajte dobre vychladnúť. Podávame najlepšie s čerstvou rukolou. Studený je taktiež výborný. 🙂
Dobrú chuť.