Pečený šalát z cukiny, baklažánu a cíceru

Info:

2 porcie
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 40 minút
1 porcia (1/2 množstva) obsahuje:
150 kcal
Sacharidy: 17 g
Tuky: 6 g
Bielkoviny: 5 g

Úvod:

Ak hľadáte bezmäsité jedlo, ktoré vás zasýti, už nemusíte. Zdravý šalát naložený s ľahko opekanou zeleninou, výdatným cícerom a mätou.

Servírovať ho môžete len tak samotný, s kuskusom, quinoou alebo ho použiť ako prílohu k mäsu. 🙂

TIP: Do šalátu môžete nadrobiť feta syr.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● baklažán - 1 ks -
● olivový olej - - - -
● stredne veľká cukina - 1 ks -
● uvarený cícer - 1/2 šálky -
● šťava z 1/2 citróna - - - -
● hrsť nasekanej čerstvej mäty - - - -

Postup:

Rúru som si predohriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Cukinu a baklažán som nakrájala na väčšie a hrubšie kúsky. Potom som ich premiestnila na plech, zľahka pokropila olivovým olejom, dochutila čiernym korením a soľou. Zapekala som 25-30 minút domäkka.
Po upečení som baklažán s cukinou dala do misky, pokvapkala citrónovou šťavou, pridala mätu a zľahka premiešala.

Dobrú chuť. 🙂