Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi
Vždy sa snažím nasýtiť nielen môj žalúdok, ale aj moje oči. A tu to platí 2x! Milujem farebný tanier plný zdravého jedla. Tá farba! Tá chuť! Tá kombinácia! Nemám slov.…
Ak hľadáte bezmäsité jedlo, ktoré vás zasýti, už nemusíte. Zdravý šalát naložený s ľahko opekanou zeleninou, výdatným cícerom a mätou.
Servírovať ho môžete len tak samotný, s kuskusom, quinoou alebo ho použiť ako prílohu k mäsu. 🙂
TIP: Do šalátu môžete nadrobiť feta syr.
Rúru som si predohriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Cukinu a baklažán som nakrájala na väčšie a hrubšie kúsky. Potom som ich premiestnila na plech, zľahka pokropila olivovým olejom, dochutila čiernym korením a soľou. Zapekala som 25-30 minút domäkka.
Po upečení som baklažán s cukinou dala do misky, pokvapkala citrónovou šťavou, pridala mätu a zľahka premiešala.
Dobrú chuť. 🙂
Vybrané na základe typu jedla.