Pečený šalát z cukiny, baklažánu a cíceru
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
40 minút
1 porcia (1/2 množstva) obsahuje:
150 kcal
17 g sacharidov
6 g tuku
5 g bielkovín
Popis:
Ak hľadáte bezmäsité jedlo, ktoré vás zasýti, už nemusíte. Zdravý šalát naložený s ľahko opekanou zeleninou, výdatným cícerom a mätou.Servírovať ho môžete len tak samotný, s kuskusom, quinoou alebo ho použiť ako prílohu k mäsu. :)TIP: Do šalátu môžete nadrobiť feta syr.
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1
ks
baklažán
-
-
olivový olej
1
ks
stredne veľká cukina
1/2
šálky
uvarený cícer
-
-
šťava z 1/2 citróna
-
-
hrsť nasekanej čerstvej mäty
Postup:
Rúru som si predohriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Cukinu a baklažán som nakrájala na väčšie a hrubšie kúsky. Potom som ich premiestnila na plech, zľahka pokropila olivovým olejom, dochutila čiernym korením a soľou. Zapekala som 25-30 minút domäkka.
Po upečení som baklažán s cukinou dala do misky, pokvapkala citrónovou šťavou, pridala mätu a zľahka premiešala.
Dobrú chuť. 🙂