Chrumkavé cukinové kolieska

Info:

2 porcie
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 25 minút
Príprava spolu: 35 minút
1 porcia (1/2 množstva) obsahuje:
194 kcal
Sacharidy: 41 g
Tuky: 1.50 g
Bielkoviny: 7 g

Úvod:

No v záhradke máme ešte nejaké tie “pozostatky” cukín, už ich asi ani veľa nebude. Tak, ak vás ešte neomrzeli, čo takto vyskúšať tento rýchly a chutný recept? 😉

Teraz asi poteším tých, ktorí majú intoleranciu na laktózu a lepok, pretože ani jedno sa tam nenachádza! Použila som kukuričnú múku a strúhanku, ktorá sa dá ľahko zohnať v každom väčšom hypermarkete. Ja som si kúpila kukuričnú strúhanku paprikovú, pre lepšiu chuť.

Podávajte s vaším obľúbeným dressingom. Odporúčam kombináciu jogurtu, cesnaku a kôpru! 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● olivový olej - 1 PL -
● cukina - 1 ks -
● vaječný bielok - 2 - 3 ks -
● kukuričná múka - cca 1/2 šálky -
● kukuričná strúhanka - cca 1/2 šálky -

Postup:

Použila som stredne veľkú cukinu, ktorú som nakrájala na hrubšie kolieska (vyšlo mi z nej cca 12 koliesok). Cukinové kolieska som premiestnila do misky a poliala troškou olivového oleja.

Múku a soľ som si zmiešala na jednom tanieri, do druhého som pridala bielka, ktoré som vyšľahala ručne metličkami. Nakoniec do tretieho taniera som nasypala kukuričnú strúhanku.

Kolieska som obalila najprv v múke, potom v bielkach a nakoniec v strúhanke. Obalené cukiny som ukladala na plech vyložený papierom na pečenie a piekla pri 200 stupňoch cca 25 minút do chrumkava.

Dobrú chuť! 🙂