Cukinové koláčiky s 3 druhmi syra

Info:

12 ks
Predpríprava: 20 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 50 minút
1 ks obsahuje:
104 kcal
Sacharidy: 12 g
Tuky: 3 g
Bielkoviny: 6 g

Úvod:

Znova vám prinášam ľahký a rýchly recept, ako skvelo využiť sezónnu cukinu. Ak stále riešite dilemu, čo si zobrať do práce, do školy na desiatu, tak už nemusíte!

Upečte si tieto mäkké, nadýchane mini koláčiky z cukiny a syrov. Stačí jednoducho zabaliť, pribaliť do vašej tašky, či kabelky a môžete vyraziť! 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● trstinový cukor - 1/4 šálky -
● mlieko 1,5 % - 1/4 šálky -
● špaldová múka hladká - 1 a 1/2 šálky -
● nastrúhaná cukina - 2 šálky -
● strúhaný parmezán - 1/2 šálky -
● kypriaci prášok do pečiva - 1 ČL -
● vajce - 2 ks -
● cesnak (strúčik) - 2 ks -
● nadrobený syr Feta - 1/4 šálky -
● najemno nakrájaná cibuľa - 1/2 šálky -
● soľ - 1 ČL -
● strúhaný syr Eidam - 1/4 šálky -

Postup:

Nastrúhanú cukinu som zbavila prebytočnej vody, tak že som ju mierne osolila a nechala odpočívať pár minút. Potom som z nej vyžmýkala rukami prebytočnú vodu, najlepšie cez čistú utierku.

V jednej miske so zmiešala cukinu, všetky syry, rozpučený cesnak a cibuľu. V druhej miske som si vymiešala metličkami vajcia s mliekom a vyliala do cukinovej zmesi. Nakoniec v tretej miske som si zmiešala múku, jedlú sódu, prášok do pečiva, soľ, cukor a vysypala do cukinovej zmesi.

Nemiešajte zmes varechou, ale vlastnými rukami, cesto bude troška tuhšie (toto je najťažšia časť receptu, ale buďte trpezlivý). Nebojte sa, že cesto nie je redšie, ono má byť tuhšie a držať spolu pohromade.

Túto zmes som plnila do formy na muffiny lyžicou, ktorú som pred tým vymastila olivovým olejom. Piekla som 30 minút pri 200 stupňoch.

Dobrú chuť! 🙂