Pikantné cukinové rezance s kuracími prsiami

Info:

1 porcia
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 25 minút
Príprava spolu: 40 minút
1 porcia obsahuje:
225 kcal
Sacharidy: 10 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 28 g

Úvod:

Je leto, horúco, to znamená, že si to pýta hlavne ľahké a rýchle jedlo. 🙂

Teraz väčšinu nášho času trávime pri vode opaľovaním a nechceme do seba prijímať nejaké ťažké, múčne a zbytočne prekombinované jedlá. Predsa ale nepôjdeme hladný, však? 🙂

Tieto rezance nie sú z múky, ale tento krát múčne rezance nahradila cukina! Zasýtia, ale vôbec nezaťažia žalúdok. Chutia vynikjúco. Navyše sú zľahka pikantné a obohatené o sezamové semienka.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● cesnak (strúčik) - 1 ks -
● mleté chilli - - - -
● 0% grécky jogurt - 2 PL -
● malá cukina - 1 ks -
● olivový olej - - - -
● opražené sezamové semienka nasucho - 1 PL -
● očistené kuracie prsia - 1 ks -

Postup:

Cukinu som zľahka zbavila šupky a pomocou škrabky na zemiaky som pozdĺžne tvorila rezance. Pripravené rezance som premiestnila do misky a odložila nachvíľu bokom. Potom som si sezam opiekla nasucho na panvici, aby jeho chuť a vôňa bola výraznejšia.

Biely jogurt, cesnak, korenie, soľ som si zmiešala v malej miske a vytvorila rýchly dressing. Kuracie mäsom som zľahka osolila, posypala mletým chilli a opiekla na rozohriatom olivovom oleji.

Ako posledné prišli na rad cukinové rezance, ktoré som si cca 5-8 minút opiekla na tej istej panvici na “al dente”, kde bolo mäso. Do misky som pridala rezance s mäsom, poliala dressingom a opatrne premiešala. Nakoniec na tanieri som ich posypala opečeným sezamom s trochou mletého chilli.

Dobrú chuť! 🙂