Pikantné cukinové rezance s kuracími prsiami
Výživové Hodnoty:
1 porcií / ks
40 minút
1 porcia obsahuje:
225 kcal
10 g sacharidov
5 g tuku
28 g bielkovín
Popis:
Je leto, horúco, to znamená, že si to pýta hlavne ľahké a rýchle jedlo. :)
Teraz väčšinu nášho času trávime pri vode opaľovaním a nechceme do seba prijímať nejaké ťažké, múčne a zbytočne prekombinované jedlá. Predsa ale nepôjdeme hladný, však? :)
Tieto rezance nie sú z múky, ale tento krát múčne rezance nahradila cukina! Zasýtia, ale vôbec nezaťažia žalúdok. Chutia vynikjúco. Navyše sú zľahka pikantné a obohatené o sezamové semienka.
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1
ks
cesnak (strúčik)
-
-
mleté chilli
2
PL
0% grécky jogurt
1
ks
malá cukina
-
-
olivový olej
1
PL
opražené sezamové semienka nasucho
1
ks
očistené kuracie prsia
Postup:
Cukinu som zľahka zbavila šupky a pomocou škrabky na zemiaky som pozdĺžne tvorila rezance. Pripravené rezance som premiestnila do misky a odložila nachvíľu bokom. Potom som si sezam opiekla nasucho na panvici, aby jeho chuť a vôňa bola výraznejšia.
Biely jogurt, cesnak, korenie, soľ som si zmiešala v malej miske a vytvorila rýchly dressing. Kuracie mäsom som zľahka osolila, posypala mletým chilli a opiekla na rozohriatom olivovom oleji.
Ako posledné prišli na rad cukinové rezance, ktoré som si cca 5-8 minút opiekla na tej istej panvici na “al dente”, kde bolo mäso. Do misky som pridala rezance s mäsom, poliala dressingom a opatrne premiešala. Nakoniec na tanieri som ich posypala opečeným sezamom s trochou mletého chilli.
Dobrú chuť! 🙂