Celozrnné cestoviny s paradajkovo-mozzarellovou omáčkou

Info:

2 porcie
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 45 minút
1 porcia (1/2 množstva) obsahuje:
430 kcal
Sacharidy: 65 g
Tuky: 4 g
Bielkoviny: 22 g

Úvod:

Táto omáčka patrí medzi tie klasickejšie, ale patrí aj medzi najobľúbenejšie. Horúce paradajky, krémová mozzarella a čerstvá bazalka. Pre tých, ktorý majú radi pikantné, pridajte do omáčky chilli. 😉

Tieto cestoviny poslúžia ako skvelé “krabičkové” jedlo, ako pre študentov, tak aj pre nás pracujúcich. Recept je pohodlný a rýchly na prípravu!

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● trstinový cukor - 1 PL -
● mleté čierne korenie - - - -
● cesnak (strúčik) - 3 ks -
● hrsť čerstvej bazalky - - - -
● mozzarelly light - 1 balenie (125 g) -
● olivový olej - - - -
● čerstvé vetvičky tymianu - 1 ks -
● domáci kečup/pretlak - 1 PL -
● červená cibuľa nakrájaná najemno - 1 ks -
● neuvarené celozrnné penne cestoviny - 120 g -
● paradajky nakrájané na menšie kúsky - 1 a 1/2 šálky -

Postup:

Cestoviny som si uvarila vo vriacej, mierne osolenej vode. Kým sa cestoviny varili, pripravila som si omáčku.

Na panvici som si rozohriala olivový olej a zľahka opiekla cibuľu nakrájanú najemno a cesnak nakrájaný na tenké plátky. Potom som pridala paradajky nakrájané na malé kúsky, domáci kečup, cukor, bazalku, tymian a premiešala. Dochutila som soľou a čiernym korením. Omáčku som priviedla k varu a potom stíšila na minimum. Miešala som dovtedy, dokiaľ omáčka nebola zredukovaná a hustá (10-15 minút).

Pred dokončením som do omáčky pridala mozzarellu, ktorú som pred tým nakrájala na menšie kúsky. Do hotovej omáčky som vmiešala uvarené penne a servírovala.

Dobrú chuť! 🙂