Celozrnné cestoviny s paradajkovo-mozzarellovou omáčkou
Info:
Úvod:
Táto omáčka patrí medzi tie klasickejšie, ale patrí aj medzi najobľúbenejšie. Horúce paradajky, krémová mozzarella a čerstvá bazalka. Pre tých, ktorý majú radi pikantné, pridajte do omáčky chilli. 😉
Tieto cestoviny poslúžia ako skvelé “krabičkové” jedlo, ako pre študentov, tak aj pre nás pracujúcich. Recept je pohodlný a rýchly na prípravu!
Suroviny:
Postup:
Cestoviny som si uvarila vo vriacej, mierne osolenej vode. Kým sa cestoviny varili, pripravila som si omáčku.
Na panvici som si rozohriala olivový olej a zľahka opiekla cibuľu nakrájanú najemno a cesnak nakrájaný na tenké plátky. Potom som pridala paradajky nakrájané na malé kúsky, domáci kečup, cukor, bazalku, tymian a premiešala. Dochutila som soľou a čiernym korením. Omáčku som priviedla k varu a potom stíšila na minimum. Miešala som dovtedy, dokiaľ omáčka nebola zredukovaná a hustá (10-15 minút).
Pred dokončením som do omáčky pridala mozzarellu, ktorú som pred tým nakrájala na menšie kúsky. Do hotovej omáčky som vmiešala uvarené penne a servírovala.
Dobrú chuť! 🙂