Celozrnné cestoviny s paradajkovo-mozzarellovou omáčkou
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
45 minút
1 porcia (1/2 množstva) obsahuje:
430 kcal
65 g sacharidov
4 g tuku
22 g bielkovín
Popis:
Táto omáčka patrí medzi tie klasickejšie, ale patrí aj medzi najobľúbenejšie. Horúce paradajky, krémová mozzarella a čerstvá bazalka. Pre tých, ktorý majú radi pikantné, pridajte do omáčky chilli. ;)Tieto cestoviny poslúžia ako skvelé "krabičkové" jedlo, ako pre študentov, tak aj pre nás pracujúcich. Recept je pohodlný a rýchly na prípravu!
Suroviny:
-
-
soľ
1
PL
trstinový cukor
-
-
mleté čierne korenie
3
ks
cesnak (strúčik)
-
-
hrsť čerstvej bazalky
1
balenie (125 g)
mozzarelly light
-
-
olivový olej
1
ks
čerstvé vetvičky tymianu
1
PL
domáci kečup/pretlak
1
ks
červená cibuľa nakrájaná najemno
120
g
neuvarené celozrnné penne cestoviny
1 a 1/2
šálky
paradajky nakrájané na menšie kúsky
Postup:
Cestoviny som si uvarila vo vriacej, mierne osolenej vode. Kým sa cestoviny varili, pripravila som si omáčku.
Na panvici som si rozohriala olivový olej a zľahka opiekla cibuľu nakrájanú najemno a cesnak nakrájaný na tenké plátky. Potom som pridala paradajky nakrájané na malé kúsky, domáci kečup, cukor, bazalku, tymian a premiešala. Dochutila som soľou a čiernym korením. Omáčku som priviedla k varu a potom stíšila na minimum. Miešala som dovtedy, dokiaľ omáčka nebola zredukovaná a hustá (10-15 minút).
Pred dokončením som do omáčky pridala mozzarellu, ktorú som pred tým nakrájala na menšie kúsky. Do hotovej omáčky som vmiešala uvarené penne a servírovala.
Dobrú chuť! 🙂