Zapekané cestoviny s tvarohom a hrozienkami
Výživové Hodnoty:
8 porcií / ks
45 minút
1 porcia (250g) obsahuje:
325 kcal
42 g sacharidov
7 g tuku
17 g bielkovín
Popis:
Inšpirácia na sladký obed pre mlsné jazýčky alebo keď mäso vám už lezie krkom. ;) Myslím si, že tento recept je všeobecne známy, ale môj je o niečo lepší, šťavnatejší, chutnejší a hlavne zdravší!
Recept môžete vylepšiť s obľúbeným ovocím alebo podrvenými orechmi. Odporúčam použiť celozrnné rezance či celozrnné špirály.
Suroviny:
4
PL
kokosový olej
5
ks
vaječný bielok
6
PL
sušené hrozienka
1
šálka
odtučnený tvaroh jemný
1
šálka
hrudkovitý tvaroh
400
g
neuvarené celozrnné cestoviny
podľa chuti
-
trstinový cukor/med
2
ČL
bourbon vanilka/mletá škorica
Postup:
Cestoviny som si uvarila podľa návodu domäkka. Potom som k cestovinám primiešala kokosový olej, hrudkový tvaroh, hrozienka a bourbon vanilku/škoricu. Vedľa v miske som si jemný tvaroh vymiešala s 2 celými vajciami a primiešala do cestovín. Zmes som osladila podľa chuti a premiestnila do zapekacej misy (20×20 cm) vymazanou kokosovým olejom.
Zapekala som v predhriatej rúre na 200 stupňov 30 minút. 5-10 minút pred dopečením som pridala na vrch vyšľahaný sneh z bielkov.
Podávame teplé, ale vychladené sú taktiež výborné.
Dobrú chuť.