Zapekané cestoviny s tvarohom a hrozienkami
Info:
Úvod:
Inšpirácia na sladký obed pre mlsné jazýčky alebo keď mäso vám už lezie krkom. 😉 Myslím si, že tento recept je všeobecne známy, ale môj je o niečo lepší, šťavnatejší, chutnejší a hlavne zdravší!
Recept môžete vylepšiť s obľúbeným ovocím alebo podrvenými orechmi. Odporúčam použiť celozrnné rezance či celozrnné špirály.
Suroviny:
Postup:
Cestoviny som si uvarila podľa návodu domäkka. Potom som k cestovinám primiešala kokosový olej, hrudkový tvaroh, hrozienka a bourbon vanilku/škoricu. Vedľa v miske som si jemný tvaroh vymiešala s 2 celými vajciami a primiešala do cestovín. Zmes som osladila podľa chuti a premiestnila do zapekacej misy (20×20 cm) vymazanou kokosovým olejom.
Zapekala som v predhriatej rúre na 200 stupňov 30 minút. 5-10 minút pred dopečením som pridala na vrch vyšľahaný sneh z bielkov.
Podávame teplé, ale vychladené sú taktiež výborné.
Dobrú chuť.