Zapekané cestoviny s tvarohom a hrozienkami

Info:

8 porcií
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 40 minút
Príprava spolu: 45 minút
1 porcia (250g) obsahuje:
325 kcal
Sacharidy: 42 g
Tuky: 7 g
Bielkoviny: 17 g

Úvod:

Inšpirácia na sladký obed pre mlsné jazýčky alebo keď mäso vám už lezie krkom. 😉 Myslím si, že tento recept je všeobecne známy, ale môj je o niečo lepší, šťavnatejší, chutnejší a hlavne zdravší!
Recept môžete vylepšiť s obľúbeným ovocím alebo podrvenými orechmi. Odporúčam použiť celozrnné rezance či celozrnné špirály.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● kokosový olej - 4 PL -
● vaječný bielok - 5 ks -
● sušené hrozienka - 6 PL -
● odtučnený tvaroh jemný - 1 šálka -
● hrudkovitý tvaroh - 1 šálka -
● neuvarené celozrnné cestoviny - 400 g -
● trstinový cukor/med - podľa chuti - -
● bourbon vanilka/mletá škorica - 2 ČL -

Postup:

Cestoviny som si uvarila podľa návodu domäkka. Potom som k cestovinám primiešala kokosový olej, hrudkový tvaroh, hrozienka a bourbon vanilku/škoricu. Vedľa v miske som si jemný tvaroh vymiešala s 2 celými vajciami a primiešala do cestovín. Zmes som osladila podľa chuti a premiestnila do zapekacej misy (20×20 cm) vymazanou kokosovým olejom.
Zapekala som v predhriatej rúre na 200 stupňov 30 minút. 5-10 minút pred dopečením som pridala na vrch vyšľahaný sneh z bielkov.
Podávame teplé, ale vychladené sú taktiež výborné.

Dobrú chuť.