Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi
Info:
Úvod:
Vždy sa snažím nasýtiť nielen môj žalúdok, ale aj moje oči. A tu to platí 2x! Milujem farebný tanier plný zdravého jedla. Tá farba! Tá chuť! Tá kombinácia! Nemám slov.
Vyzerá to možno zložito? Príprava je úplne jednoduchá a bleskurýchla. Palacinky som pripravila celkom klasicky, no namiesto mlieka alebo vody som použila čistú cviklovú bio šťavu. A čo najlepšie ladí spolu s cviklou? No predsa výrazný kozí syr, vlašské orechy a baby špenát! 🙂
Receptom budete unesení.
Suroviny:
Postup:
Všetky suroviny som v miske vymiešala dohladka (ak bude cesto hustejšie, pridajte viac cviklovej šťavy, každá múka je iná). Na panvici som si rozohriala trochu olivového oleja a tvorila palacinky. Každú stranu som opekala približne 1-2 minútky. Palacinky som nechala mierne vychladnúť.
Mierne vychladnuté palacinky som po celom obvode natrela kozím syrom, posypala nasekaným baby špenátom najemno a vlašskými orechami a zarolovala.
Dobrú chuť.