Marinara cestoviny z jedného hrnca
Výživové Hodnoty:
3 porcií / ks
35 minút
100g marinara cestovín obsahuje:
75 kcal
10 g sacharidov
2 g tuku
2 g bielkovín
Popis:
Hľadáte zdravé rýchlovky, pri ktorých nezašpiníte polovicu kuchyne a maximálne si pochutíte? Odpoveď je marinara cestoviny z jedného hrnca! ;) Všetky suroviny jednoducho pridáte do jedného hrnca a jedlo sa varí samo. Existuje niečo jednoduchšie? :D :P
POZNáMKA: Pre bezlepkový variant použite bezlepkové cestoviny. Cestoviny môžete použiť akékoľvek podľa chuti.
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
-
-
sušené oregano
1
PL
olivový olej
2
ks
cesnak (strúčik)
1/3
šálky
čerstvý baby špenát
1 a 1/2
šálky
zeleninový vývar
1
ks
červená cibuľa nakrájaná najemno
1/3
šálky
nasekaná čerstvá bazalka
250
g
neuvarené farfalle cestoviny
400
g
lúpané paradajky v konzerve
Postup:
Všetky suroviny, okrem špenátu, som pridala do hrnca (cestoviny by mali byť takmer pokryté vývarom a šťavou z paradajok) a priviedla k varu. Následne som plameň mierne stíšila a varila pod pokrievkou 12-15 minút (každých 5 minút som cestoviny premiešala). Potom som plameň stíšila úplne na minimum a varila ďalších 10 minút, dokiaľ cestoviny neboli uvarené a nevytvorila sa mi hustejšia paradajková omáčka. Nakoniec som primiešala baby špenát a cestoviny nechala odpočívať pod pokrievkou ešte 5 minút.
Pred podávaním som cestoviny posypala strúhaným parmezánom (voliteľné).
Dobrú chuť.