Gnocchi so špenátovou omáčkou a kuracími prsiami
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
55 minút
1 porcia obsahuje:
377 kcal
27 g sacharidov
12 g tuku
43 g bielkovín
Popis:
Som nadšená z tohto jedla. Vedeli ste, že sa dajú pripraviť chutné a zdravé gnocchi aj z cícerovej múky? :)Navyše sú bez lepku a úplne jemné! Pripravte si ich s touto krémovou omáčkou zo špenátu a kuracím mäsom. Skvelý obed zaručený! ;)
Suroviny:
Gnocchi:
-
-
soľ
2
PL
cícerová múka
1
ks
žĺtok
225
g
uvarené zemiaky v šupe
2
PL
zemiakový škrob
Omáčka+mäso:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
2
ks
cesnak (strúčik)
15
g
strúhaný parmezán
115
g
čerstvý baby špenát
125
g
cream cheese 5%
25
g
vlašské orechy
2
ks (2x120g)
kuracie prsia opečené na olivovom oleji
Postup:
Gnocchi-Uvarené zemiaky som nechala vychladiť. Potom som ich šúpala a rozpučila som vidličkou na pyré. Potom som do zemiakov vmiešala ostatné suroviny (cesto má byť nelepivé a musia sa z neho ľahko tvarovať gnocchi). Z cesta som vytvarovala gnocchi, ktoré som uvarila vo vriacej vode (ak vyplávajú na povrch, sú hotové).
špenátová omáčka-Všetky suroviny som vložila do mixéra a vymixovala do hladkej konzistencie (použiť môžete aj ponorný mixér).
Gnocchi som zmiešala v hlbokej mise s omáčkou a na vrch poukladala kuracie mäso. Hotovo. 🙂
Dobrú chuť!