Gnocchi so špenátovou omáčkou a kuracími prsiami

Info:

2 porcie
Predpríprava: 35 minút
Príprava: 20 minút
Príprava spolu: 55 minút
1 porcia obsahuje:
377 kcal
Sacharidy: 27 g
Tuky: 12 g
Bielkoviny: 43 g

Úvod:

Som nadšená z tohto jedla. Vedeli ste, že sa dajú pripraviť chutné a zdravé gnocchi aj z cícerovej múky? 🙂

Navyše sú bez lepku a úplne jemné! Pripravte si ich s touto krémovou omáčkou zo špenátu a kuracím mäsom. Skvelý obed zaručený! 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

- - - soľ
2 PL - cícerová múka
1 ks - žĺtok
225 g - uvarené zemiaky v šupe
2 PL - zemiakový škrob
- - - soľ
- - - mleté čierne korenie
2 ks - cesnak (strúčik)
15 g - strúhaný parmezán
115 g - čerstvý baby špenát
125 g - cream cheese 5%
25 g - vlašské orechy
2 ks (2x120g) - kuracie prsia opečené na olivovom oleji

Postup:

Gnocchi-Uvarené zemiaky som nechala vychladiť. Potom som ich šúpala a rozpučila som vidličkou na pyré. Potom som do zemiakov vmiešala ostatné suroviny (cesto má byť nelepivé a musia sa z neho ľahko tvarovať gnocchi). Z cesta som vytvarovala gnocchi, ktoré som uvarila vo vriacej vode (ak vyplávajú na povrch, sú hotové).
špenátová omáčka-Všetky suroviny som vložila do mixéra a vymixovala do hladkej konzistencie (použiť môžete aj ponorný mixér).
Gnocchi som zmiešala v hlbokej mise s omáčkou a na vrch poukladala kuracie mäso. Hotovo. 🙂

Dobrú chuť!

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy