Treska s bylinkovo-limetkovou omáčkou a batátovými plackami

Info:

2 porcie
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 80 minút
Príprava spolu: 90 minút
1 porcia obsahuje:
419 kcal
Sacharidy: 23 g
Tuky: 12 g
Bielkoviny: 30 g

Úvod:

Lahodný filet z tresky pripravený na pare preliaty bylinkovou omáčkou s batátovými mini plackami – kombinácia chutí, ktorá je priam neuveriteľná! Každé sústo vám bude spievať v ústach. Ľahký obed alebo večera ako lusk. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

- - - soľ
2 ks - batát (sladký zemiak)
2 PL - špaldová múka hladká
1 ks - žĺtok
mrazený alebo čerstvý - - + 2x 150g filet z tresky
- - - soľ
- - - mleté čierne korenie
hrsť - - čerstvá bazalka
- - - šťava z 1/2 limetky
hrsť - - čerstvá petržlenová vňať
25 g - maslo ghee/obyčajné maslo

Postup:

Batátové mini placky- Celé batáty v šupke som si upiekla v rúre pri 200 stupňoch úplne domäkka. Piekla som asi 60 minút. Po upečení som batáty ošúpala, vnútro pridala do misky spolu s ostatnými surovinami a vidličkou vymiešala na kašu.
Kým sa batáty piekli som si pripravila tresku na pare (môžete ju aj upiecť, ale vtedy bude suchšia, ako keď ju pripravíte na pare) a omáčku.

Bylinkovo-limetková omáčka- Maslo ghee som na miernom plameni rozpustila v panvici. Keď sa maslo úplne roztopilo, pridala som limetkovú šťavu, mleté čierne korenie, trocha soli a najemno nasekanú bazalku a petržlenovú vňať. Zľahka som premiešala a plameň vypla.

Na ďalšej panvici som si rozohriala trošku olivového oleja a z batátovej zmesi odobrala vždy lyžicu zmesi, ktorú som pridala na panvicu a vytvarovala do menšej placky (nemusí byť tenká, skôr by mali byť ako také nugetky – vyšlo mi 8 kúskov). Z každej strany som opekala 2-3 minúty dozlatista.
Na každý tanier som pridala 4 batátové placky, 1 filet z tresky a preliala lyžicou bylinkovej omáčky.

Dobrú chuť.

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy