Treska s bylinkovo-limetkovou omáčkou a batátovými plackami
Info:
Úvod:
Lahodný filet z tresky pripravený na pare preliaty bylinkovou omáčkou s batátovými mini plackami – kombinácia chutí, ktorá je priam neuveriteľná! Každé sústo vám bude spievať v ústach. Ľahký obed alebo večera ako lusk. 😉
Suroviny:
Postup:
Batátové mini placky- Celé batáty v šupke som si upiekla v rúre pri 200 stupňoch úplne domäkka. Piekla som asi 60 minút. Po upečení som batáty ošúpala, vnútro pridala do misky spolu s ostatnými surovinami a vidličkou vymiešala na kašu.
Kým sa batáty piekli som si pripravila tresku na pare (môžete ju aj upiecť, ale vtedy bude suchšia, ako keď ju pripravíte na pare) a omáčku.
Bylinkovo-limetková omáčka- Maslo ghee som na miernom plameni rozpustila v panvici. Keď sa maslo úplne roztopilo, pridala som limetkovú šťavu, mleté čierne korenie, trocha soli a najemno nasekanú bazalku a petržlenovú vňať. Zľahka som premiešala a plameň vypla.
Na ďalšej panvici som si rozohriala trošku olivového oleja a z batátovej zmesi odobrala vždy lyžicu zmesi, ktorú som pridala na panvicu a vytvarovala do menšej placky (nemusí byť tenká, skôr by mali byť ako také nugetky – vyšlo mi 8 kúskov). Z každej strany som opekala 2-3 minúty dozlatista.
Na každý tanier som pridala 4 batátové placky, 1 filet z tresky a preliala lyžicou bylinkovej omáčky.
Dobrú chuť.