Bravčová panenka s bazalkovou omáčkou
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Bravčová panenka:
Bazalková omáčka:
Postup:
Bravčová panenka- Rúru som si predhriala na 180 stupňov. Bravčovú panenku som očistila a zbavila bielej kože navrchu. Potom som ju potrela olivovým olejom, dochutila mletým čiernym korením, cesnakovým korením a soľou. Na panvici som si rozohriala olivový olej a bravčovú panenku sprudka opiekla z oboch strán (približne 3 minúty z každej strany). Potom som ju zabalila do alobalu a piekla približne 10-15 minút. Pred krájaním na medajlónky som mäso nechala odstáť 5-10 minút, aby vytiekla prebytočná šťava.
Bazalková omáčka- Na panvici som si pomaly rozpustila maslo, pridala nakrájanú cibuľu najemno, cesnak a opiekla dosklovita. Potom som pridala vývar a chvíľu miešala. Nakoniec som pridala smotanu, nakrájanú bazalku a omáčku zredukovala. Hotovú omáčku som rozmixovala dohladka.
Podávama s čerstvým listovým šalátom alebo pečenými zemiakmi.
Dobrú chuť.