Celozrnné cestoviny s tekvicovo-gaštanovou omáčkou

Info:

1 porcia
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 40 minút
1 porcia obsahuje:
380 kcal
Sacharidy: 60 g
Tuky: 10 g
Bielkoviny: 14 g

Úvod:

Ďalší výborný recept pre tých, ktorí milujú cestoviny! Bolo to výborné. Začínam obľubovať gaštany. Doteraz som im nejako extra nedávala šancu, čo ľutujem. Kombinácia gaštanov a tekvice spolu príjemne ladili v tejto chutnej a krémovej omáčke.

Pripravte si aj vy tento rýchly recept v tieto chladné, jesenné večery. Príjemne zahreje a pohladí váš žalúdok po náročnom dni. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

- - - soľ
1/4 ČL - mletá škorica
1/4 ČL - mleté čierne korenie
2 ČL - čerstvá bazalka
1/2 šálky - akékoľvek mlieko
1 ks - cesnak (strúčik)
1/4 šálky - voda
1/3 šálky - tekvicové pyré
1/2 ks - najemno nakrájaná cibuľa
1/2 PL - tekvicový olej
1/4 ČL - muškátový oriešok
60 g - neuvarené celozrnné cestoviny
1/3 šálky - uvarené gaštany

Postup:

Cestoviny som si dala uvariť do vriacej, mierne osolenej vody. Kým sa cestoviny varili, pripravila som si omáčku.

Na panvici som si rozohriala tekvicový olej a opražila cibuľu s plátkami cesnaku (2-3 minúty). Potom som pridala tekvicové pyré, mlieko, vodu, škoricu, muškátový oriešok. Priviedla som k varu, následne stíšila plameň na minimum a varila cca 5 minút, tak aby bola omáčka hustá a krémová. Dochutila som čiernym korením a soľou. Nakoniec som vmiešala bazalku a 3/4 nasekaných gaštanov.

Cestoviny som podávala preliate omáčkou a vrch som posypala ešte zvyšnými gaštanmi. Ak chcete, hotovú omáčku môžete ponorným mixérom vymixovať dohladka.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy