Celozrnné cestoviny s tekvicovo-gaštanovou omáčkou
Info:
Úvod:
Ďalší výborný recept pre tých, ktorí milujú cestoviny! Bolo to výborné. Začínam obľubovať gaštany. Doteraz som im nejako extra nedávala šancu, čo ľutujem. Kombinácia gaštanov a tekvice spolu príjemne ladili v tejto chutnej a krémovej omáčke.
Pripravte si aj vy tento rýchly recept v tieto chladné, jesenné večery. Príjemne zahreje a pohladí váš žalúdok po náročnom dni. 🙂
Suroviny:
Postup:
Cestoviny som si dala uvariť do vriacej, mierne osolenej vody. Kým sa cestoviny varili, pripravila som si omáčku.
Na panvici som si rozohriala tekvicový olej a opražila cibuľu s plátkami cesnaku (2-3 minúty). Potom som pridala tekvicové pyré, mlieko, vodu, škoricu, muškátový oriešok. Priviedla som k varu, následne stíšila plameň na minimum a varila cca 5 minút, tak aby bola omáčka hustá a krémová. Dochutila som čiernym korením a soľou. Nakoniec som vmiešala bazalku a 3/4 nasekaných gaštanov.
Cestoviny som podávala preliate omáčkou a vrch som posypala ešte zvyšnými gaštanmi. Ak chcete, hotovú omáčku môžete ponorným mixérom vymixovať dohladka.
Dobrú chuť! 🙂