Quiche s ružičkovým kelom a prosciuttom

Info:

12 ks
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 70 minút
Príprava spolu: 75 minút
1 ks obsahuje:
229 kcal
Sacharidy: 16 g
Tuky: 12 g
Bielkoviny: 10 g

Úvod:

Ja už som si k ružičkovému kelu našla cestu, aj vy? 🙂 Ak ešte stále nie, tak ste neochutnali náš recept na tento fantastický quiche, ktorý v sebe ukrýva jemné špaldové cesto, ricottu, ružičkový kel a prosciutto! Pre “odvážnejších” aj nakrájané kúsky jabĺk – pre zaujímavejšiu a jedinečnejšiu chuť jesene.

TIP: Do plnky môžete nakrájať 1 kyselšie jablko.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
● soľ - - - -
● vajce - 1 ks -
● žĺtok - 1 ks -
● špaldová múka hladká - 250 g -
● mletý muškátový oriešok - štipka - -
● domáce maslo - 100 g -
Plnka:
● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● 0% grécky jogurt - 1/2 šálky -
● vajce - 4 ks -
● bylinky podľa chuti - - - -
● arrowroot prášok - 2 PL -
● nastrúhaná mozzarella light - 1/2 balenia (60g) -
● ricotta - 1 šálka -
● ružičkový kel - 1 a 1/2 šálky -
● kvalitné prosciutto - 4 plátky -

Postup:

Cesto- všetky suroviny som pridala do misky a rukami vypracovala tuhe nelepivé cesto. Cesto som zabalila do potravinárskej fólie a dala zachladiť na 30 minút do chladničky. Zatiaľ som si pripravila plnku.
Plnka- Ružičkový kel som zbavila vrchných lístkov (ak sú náhodou niektoré uschnuté) a odkrojila tvrdší spodok. V menšom hrnci som si priviedla vodu k varu, pridala ružičkový kel a plameň vypla. Ružičkový kel som nechala variť cca 5 minút a ihneď hlavičky premiestnila do studenej vody (takto si zachovajú peknú zelenú farbu).
V ďalšej miske som si vymiešala ricottu, grécky jogurt, vajcia, arrowroot prášok/zemiakový škrob, nastrúhanú mozzarellu, prosciutto, korenie, bylinky a soľ.
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a okrúhlu zapekaciu misu (26cm) som zľahka potrela maslom a poprášila múkou. Cesto som rukami popritláčala na dno formy, aj po okrajoch. Cesto som si s vidličkou mierne poprepichovala, aby sa mi pri pečení nenafúklo. Ružičkový kel som rozkrojila na polovice a poukladala na cesto. Nakoniec som na ne vyliala plnku a zapekala 40-45 minút.
Pred krájaním som nechala mierne vychladnúť.

Dobrú chuť.