Quiche s ružičkovým kelom a prosciuttom

Quiche s ružičkovým kelom a prosciuttom

Výživové Hodnoty:

12 porcií / ks
75 minút
1 ks obsahuje:
229 kcal
16 g sacharidov
12 g tuku
10 g bielkovín

Popis:

Ja už som si k ružičkovému kelu našla cestu, aj vy? :) Ak ešte stále nie, tak ste neochutnali náš recept na tento fantastický quiche, ktorý v sebe ukrýva jemné špaldové cesto, ricottu, ružičkový kel a prosciutto! Pre "odvážnejších" aj nakrájané kúsky jabĺk - pre zaujímavejšiu a jedinečnejšiu chuť jesene.TIP: Do plnky môžete nakrájať 1 kyselšie jablko.
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

Cesto:

- - soľ
1 ks vajce
1 ks žĺtok
250 g špaldová múka hladká
štipka - mletý muškátový oriešok
100 g domáce maslo

Plnka:

- - soľ
- - mleté čierne korenie
1/2 šálky 0% grécky jogurt
4 ks vajce
- - bylinky podľa chuti
2 PL arrowroot prášok
1/2 balenia (60g) nastrúhaná mozzarella light
1 šálka ricotta
1 a 1/2 šálky ružičkový kel
4 plátky kvalitné prosciutto

Postup:

Cesto- všetky suroviny som pridala do misky a rukami vypracovala tuhe nelepivé cesto. Cesto som zabalila do potravinárskej fólie a dala zachladiť na 30 minút do chladničky. Zatiaľ som si pripravila plnku.
Plnka- Ružičkový kel som zbavila vrchných lístkov (ak sú náhodou niektoré uschnuté) a odkrojila tvrdší spodok. V menšom hrnci som si priviedla vodu k varu, pridala ružičkový kel a plameň vypla. Ružičkový kel som nechala variť cca 5 minút a ihneď hlavičky premiestnila do studenej vody (takto si zachovajú peknú zelenú farbu).
V ďalšej miske som si vymiešala ricottu, grécky jogurt, vajcia, arrowroot prášok/zemiakový škrob, nastrúhanú mozzarellu, prosciutto, korenie, bylinky a soľ.
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a okrúhlu zapekaciu misu (26cm) som zľahka potrela maslom a poprášila múkou. Cesto som rukami popritláčala na dno formy, aj po okrajoch. Cesto som si s vidličkou mierne poprepichovala, aby sa mi pri pečení nenafúklo. Ružičkový kel som rozkrojila na polovice a poukladala na cesto. Nakoniec som na ne vyliala plnku a zapekala 40-45 minút.
Pred krájaním som nechala mierne vychladnúť.

Dobrú chuť.

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky