Quiche s ružičkovým kelom a prosciuttom
Info:
Úvod:
Ja už som si k ružičkovému kelu našla cestu, aj vy? 🙂 Ak ešte stále nie, tak ste neochutnali náš recept na tento fantastický quiche, ktorý v sebe ukrýva jemné špaldové cesto, ricottu, ružičkový kel a prosciutto! Pre “odvážnejších” aj nakrájané kúsky jabĺk – pre zaujímavejšiu a jedinečnejšiu chuť jesene.
TIP: Do plnky môžete nakrájať 1 kyselšie jablko.
Suroviny:
Postup:
Cesto- všetky suroviny som pridala do misky a rukami vypracovala tuhe nelepivé cesto. Cesto som zabalila do potravinárskej fólie a dala zachladiť na 30 minút do chladničky. Zatiaľ som si pripravila plnku.
Plnka- Ružičkový kel som zbavila vrchných lístkov (ak sú náhodou niektoré uschnuté) a odkrojila tvrdší spodok. V menšom hrnci som si priviedla vodu k varu, pridala ružičkový kel a plameň vypla. Ružičkový kel som nechala variť cca 5 minút a ihneď hlavičky premiestnila do studenej vody (takto si zachovajú peknú zelenú farbu).
V ďalšej miske som si vymiešala ricottu, grécky jogurt, vajcia, arrowroot prášok/zemiakový škrob, nastrúhanú mozzarellu, prosciutto, korenie, bylinky a soľ.
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a okrúhlu zapekaciu misu (26cm) som zľahka potrela maslom a poprášila múkou. Cesto som rukami popritláčala na dno formy, aj po okrajoch. Cesto som si s vidličkou mierne poprepichovala, aby sa mi pri pečení nenafúklo. Ružičkový kel som rozkrojila na polovice a poukladala na cesto. Nakoniec som na ne vyliala plnku a zapekala 40-45 minút.
Pred krájaním som nechala mierne vychladnúť.
Dobrú chuť.