Špargľový šalát so strateným vajcom a šampiňónmi

Info:

2 porcie
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 15 minút
Príprava spolu: 25 minút
1 porcia obsahuje:
160 kcal
Sacharidy: 10 g
Tuky: 6 g
Bielkoviny: 14 g

Úvod:

Ľahké a mierne chrumkavé hoblinky špargle nad ktorým prevláda roztekajúci sa krémový žĺtok. Tieto jednoduché špargľové hniezdočká vám v ústach zaručene vyčarujú jarné obdobie! 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● olivový olej - 1 ČL -
● vajce - 2 ks -
● cesnak (strúčik) - 2 ks -
● trocha šťavy z citrónu - - - -
● zelená špargľa - 500 g -
● nakrájané šampiňóny - 100 g -

Postup:

špargľu som si umyla a odkrojila konce. Pomocou škrabky na zemiaky som si špargľu ošúpala na rezance. V hrnci som si mierne osolenú vodu priviedla k varu a pridala špargľu. Varila som na miernom plameni cca 3-5 minút. Potom som ju zbavila vody a zľahka prepláchla studenou vodou.

Následne som ju nachvíľku zabalila do čistej utierky, aby nasiakla vodu. Zatiaľ som si na olivovom oleji opiekla nakrájané šapiňóny a dochutila soľou a čiernym korením.

Nakoniec som si do hlbšej misky pridala špargľu, šapiňóny, rozpučený cesnak, zľahka pokvapkala citrónovou šťavou a premiešala (poprípade zmes môžete ešte ľubovoľne dochutiť).

Stratené vajce som si pripravila nasledovne. Vajce som si rozbila do malej misky. V hrnci som si priviedla vodu k varu, pridala trochu octu a soli. Následne som plameň stíšila na minimum, lyžičkou vytvorila v strede vír a do víru vyliala vajce (ak chcete, aby sa žĺtok vnútri roztekal, varte 1-2 minúty a opatrne vyberte).

Do dvoch tanierov som rovnomerne rozdelila špargľovú zmes a na ňu uložila 1 stratené vajce.

Vrch môžete poprípade posypať ešte parmezánom.

Dobrú chuť. 🙂