Špargľový šalát so strateným vajcom a šampiňónmi
Info:
Úvod:
Ľahké a mierne chrumkavé hoblinky špargle nad ktorým prevláda roztekajúci sa krémový žĺtok. Tieto jednoduché špargľové hniezdočká vám v ústach zaručene vyčarujú jarné obdobie! 🙂
Suroviny:
Postup:
špargľu som si umyla a odkrojila konce. Pomocou škrabky na zemiaky som si špargľu ošúpala na rezance. V hrnci som si mierne osolenú vodu priviedla k varu a pridala špargľu. Varila som na miernom plameni cca 3-5 minút. Potom som ju zbavila vody a zľahka prepláchla studenou vodou.
Následne som ju nachvíľku zabalila do čistej utierky, aby nasiakla vodu. Zatiaľ som si na olivovom oleji opiekla nakrájané šapiňóny a dochutila soľou a čiernym korením.
Nakoniec som si do hlbšej misky pridala špargľu, šapiňóny, rozpučený cesnak, zľahka pokvapkala citrónovou šťavou a premiešala (poprípade zmes môžete ešte ľubovoľne dochutiť).
Stratené vajce som si pripravila nasledovne. Vajce som si rozbila do malej misky. V hrnci som si priviedla vodu k varu, pridala trochu octu a soli. Následne som plameň stíšila na minimum, lyžičkou vytvorila v strede vír a do víru vyliala vajce (ak chcete, aby sa žĺtok vnútri roztekal, varte 1-2 minúty a opatrne vyberte).
Do dvoch tanierov som rovnomerne rozdelila špargľovú zmes a na ňu uložila 1 stratené vajce.
Vrch môžete poprípade posypať ešte parmezánom.
Dobrú chuť. 🙂